Tweede klasse C (zaterdag)- En weer was RCL niet bij de les in de eerste helft en in een uitwedstrijd. CWO profiteerde dankbaar (3-1) en de Leiderdorpers leken naar hun tweede nederlaag te worden gespeeld. Zover kwam het niet. Ben Kottenhagen verhief zijn stem halverwege en dat was niet aan het adres van dovemansoren. RCL richtte zich op, CWO tolde op de benen en mocht blij zijn dat het laatste fluitsignaal kwam bij 3-3. Weer geen winst dus in een uitduel, maar RCL had in elk geval wel veerkracht getoond. Toch was Nick van Bemmel van mening dat er onnodig twee punten waren verkwanseld.

,,Nee, ik heb er geen verklaring voor. Zo slap in de eerste helft en dan toch zo terugkomen en eigenlijk die gasten wegspelen. We hebben hard getraind en hadden de intentie om gretig te beginnen. Mijn gevoel was vooraf ook goed. Dan loopt het toch weer anders. Een uitsyndroom? Gezien de resultaten zou je dat zo kunnen stellen, maar ik ben daar helemaal niet mee bezig. Of anderen dat wel zijn, weet ik niet. Feit is dat we uit maar niet winnen en dat we onze thuiswedstrijden relatief eenvoudig naar onze hand zetten.”

Toch had RCL ook in de eerste fase een veldoverwicht en leek er weinig fout te kunnen gaan. ,,Maar door verkeerde beslissingen op verkeerde momenten ging het de mist in. We kwamen snel achter, maar hadden ook weer rap balans via een kopbal uit een corner van Leroy van Westrienen. Door een klutsgoal kwamen we weer op achterstand en bij de derde tegengoal stappen we verkeerd in en dan sta je volkomen onnodig op 3-1 achter.”

Van Bemmel was op dat moment net als zijn trainer ‘not amused’. ,,Ik overdrijf niet als ik zeg dat we zeventig procent van de tijd balbezit achter, misschien nog wel meer. En toch sta je met 3-1 achter, tegen ook nog eens een matige opponent. Dan moet je je wel achter de oren krabben. De trainer is best tekeer gegaan in de rust en dat vind ik ook meer dan terecht. Het was voor het elftal een wake-up call. Jammer enkel dat we dat nodig hadden.”

RCL werd gaandeweg dominanter en kreeg de nodige kansen. CWO kon alleen maar tegenhouden en RCL bewaarde de rust. Goals zouden wel vallen immers. Toch duurde het nog vrij lang. ,,Ik denk dat het een kwartier voor tijd was dat de 3-2 viel via Nick Scheurwater. Niet veel later mocht ik de 3-3 op het scorebord brengen en ook daarna hadden we nog kunnen scoren. We waren de enige die aanspraak mochten maken op de winst, maar dat besef had er al eerder moeten zijn. We toonden overduidelijk twee gezichten.”

Van Bemmel was dus weer belangrijk voor zijn team. ,,Ik pik mijn goaltjes mee en dat is prettig want ik ben een controlerende middenvelder. Liever had ik echter gewonnen met het team, want zo blijft die druk in uitwedstrijden op onze naam staan en het moet natuurlijk niet uitmaken of wij thuis of uit spelen. We zijn titelkandidaat en dan moet je ook in staat zijn om uit als zodanig te spelen. En dan niet een helft, maar gewoon een wedstrijd lang.”

Van Bemmel speelde eerder voor toen nog derdeklasser Lugdunum en is nu een vaste waarde in Leiderdorp. Een dragende speler, die wellicht zelfs te laag speelt qua niveau. ,,Ik ben iemand die er alles uit wil halen. Dan is de tweede klasse niet het plafond, nee. Studie en carrière gaan wel voor bij mij, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn oren en ogen niet open zal houden. Maar er geforceerd mee bezig ben ik niet. Ik heb het naar mijn zin bij RCL, wil terug met deze club naar de eerste klasse en ik wil mezelf verder ontwikkelen. Dat is het hoofddoel.”

RCL zakte een plaatsje naar nu drie, maar de achterstand op de wel winnende koploper VDL bedraagt slechts drie punten. BVCB uit Bergschenhoek staat er nog tussenin. Be Fair en DWO deelden de punten en bleven zo achter de ploeg van Ben Kottenhagen. VDL is over twee weken de volgende tegenstander. Gelukkig speelt RCL dan thuis..