ts-rclDe vrouwen van RCL zijn er niet in geslaagd om de laatste acht van de beker te halen. In de achtste finales was landskampioen FC Twente een maatje te groot op De Bloemerd (0-5). In de eerste helft hadden de bezoekers een 0-2 voorsprong genomen. Na rust werd deze marge uitgebouwd naar vijf. Trainer Haroon Ahmad vond de einduitslag enigszins geflatteerd. ,,Maar FC Twente was uiteindelijk wel de verdiende winnaar’’, concludeerde de oefenmeester.

Ahmad zag dat zijn ploeg in de eerste helft nog best aardig meekwam. De Leiderdorpers verschenen zelfs een aantal keer gevaarlijk voor de goal van de Tukkers. Daar bleef het echter bij. ,,Bij de 0-1 profiteerden zij van een ongelukkig moment van ons. En bij de tweede goal ging er een overtreding aan vooraf. Dat zag iedereen. Dan weet je dat het lastig wordt tegen zo’n ploeg. Verder hadden we problemen met de harde wind. Dat hinderde ons spel.”

RCL-FC Twente beker_resultaatToch kon Ahmad niet anders dan tevreden zijn. ,,Mijn speelsters hebben hun uiterste best gedaan. Het verschil tussen de kampioen van Nederland en RCL is groot, omdat zij de faciliteiten hebben. Zij trainen vijf keer per week en krijgen betaald. Dus het is niet gek dat je dan verliest. Ik had gehoopt op een stunt. Daar moet je altijd voor gaan, vind ik.”

Die stunt kwam er niet. Desalniettemin was het een mooi affiche voor de nummer vier van de Topklasse. ,,Wel speciaal als de landskampioen op bezoek komt. Dat breng toch de nodige belangstelling met zich mee.”

Het was een mooi opwarmertje voor de inhaalwedstrijd van komende zaterdag tegen Fortuna Sittard. Een belangrijk duel voor de vrouwen van RCL, die de laatste drie competitieduels niet tot winst kwamen. De achterstand op de Limburgse vice-koploper is slecht drie punten. ,,We hebben wat recht te zetten. Niet alleen omdat het de afgelopen weken wat minder gaat, maar ook omdat we bij Fortuna met 5-1 verloren.”

Het doel van Ahmad is de top drie. ,,Of dat ook lukt, laat ik open. We hebben een smallere selectie dan teams als Ter Leede, Buitenveldert en Fortuna. Dus het is afwachten.”