Het Leiderdorpse RCL is halverwege de competitie de nummer tien in 1B op zaterdag. Een plaats die straks recht geeft om ook volgend seizoen uit te komen op het derde niveau bij de amateurs. De roodwitten hebben echter nog een berg punten nodig, want het gehijg onderin is groot te noemen. Enkel Aalsmeer valt tot dusverre uit de toom. Trainer Ben Kottenhagen maakt zich geen zorgen over lijfsbehoud.

,,Kansen missen en mede daardoor de punten niet pakken is ons grootste probleem geweest in de eerste helft van het seizoen,” zo steekt RCL trainer Ben Kottenhagen van wal. ,,Alexandria thuis was er een voorbeeld van. We speelden de eerste vijfentwintig minuten  goed en komen met 1-0 voor. Dat had echter 3-0 moeten zijn, maar ondanks de enorme kansen blijven we op die 1-0 steken. Dat gaf Alexandria de kans terug te komen en we moesten met een puntje genoegen nemen in plaats van drie. De oefenwedstrijd tegen LSVV’70 van afgelopen zaterdag bood meer van hetzelfde. We speelden 1-1 wat natuurlijk niet groots overkomt als je het niveau waarop wordt gespeeld vergelijkt. Maar als we scherp zijn en niet eens alle grote kansen benutten kan het zomaar 9-2 zijn.  Mensen die het allemaal niet gezien hebben zullen misschien zeggen dat dit taal is van een verliezend trainer. De mensen die de wedstrijd gezien hebben weten precies wat ik bedoel en erkennen dat er van overdrijving absoluut geen sprake is.”

Kottenhagen maakt zich echter geen zorgen. ,,Die zou ik hebben als we geen kansen creëerden. Kansen hebben we genoeg en vroeg of laat gaan we die benutten. Wat mij betreft vroeg overigens. Kijk, op afmaken kun je niet trainen. Ik heb zelf jarenlang in de spits gelopen en ik weet waar ik over praat. Trainen doe je op spelpatronen en spelsituaties. Dat hebben we ook tijdens de winterstop gedaan. Er is geen budget voor een trainingskamp in Turkije of de Canarische eilanden en dus zijn we lekker op de Bloemerd gebleven. Ook niet slecht hoor. We hadden toch prachtig weer?”

Kottenhagen voorziet een enerverende rest van de competitie in de eerste klasse B zaterdag: ,,Swift en FC Rijnvogels steken er duidelijk bovenuit. De rest is redelijk gelijkwaardig. Voor handhaving hebben we 30 tot 34 punten nodig en die gaan we zeker halen. Wat gaat meetellen is de breedte van de selectie. Ben je gehandicapt door blessures of schorsingen, dan kan je in de hoek terecht komen waar de klappen vallen. Schorsingen hebben we niet echt gehad, blessures wel. Sinds het begin van het seizoen missen we vaste krachten in de vorm van Tim van Luxemburg die gestopt is en Rudi Kluts en Renaldo Nagtegeller die langdurig geblesseerd zijn. Die zie ik ook voorlopig niet terug komen, misschien zullen we ze het hele seizoen moeten missen.  Jonas Farih is ook geblesseerd geraakt. Dat hakt erin met een smalle selectie die wij bij RCL hebben. Klagen heeft geen zin en we gaan gewoon de punten pakken. We hebben een paar keer onnodig verloren en als dat nou eens niet meer gebeurt én we gaan de kansen benutten, dan blijven we gewoon in deze klasse. Daar horen we met deze jongens ook thuis.”