ts-rclRCL heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Op De Bloemerd won het zelf met 2-0 van Haaglandia/Winston en tegelijkertijd lieten alle concurrenten punten liggen. Dankzij de zege zijn de Leiderdorpers inmiddels terug te vinden op de tiende plaats, dat aan het einde van het seizoen directe handhaving betekent. Ook ontloopt het zo goed als zeker directe degradatie naar de tweede klasse door de resultaten op de velden dit weekend.

 

,,Het was echt een heerlijk gevoel’’, aldus RCL-middenvelder Leroy van Westrienen. ,,Nu hebben we alles weer in eigen hand. Als we volgende week winnen van Alexandria ’66 dan zijn we veilig. Je ziet dat het gewoon veel beter loopt met de nieuwe speelwijze. We geven nu veel meer druk en dat heeft effect. En zoals een aantal weken geleden ook al werd gezegd: we blijven vertrouwen houden in directe handhaving in de eerste klasse.’’

Ondanks dat er veel op het spel stond, begon de thuisploeg slap aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was dan ook voor de bezoekers uit Rijswijk. ,,We hadden het moeilijk’’, zegt Van Westrienen. ,,Gelukkig hield Michael (Verhoef, red.) ons tot drie maal toe op de been.’’ Na de openingsfase kreeg de formatie van Ben Kottenhagen steeds meer het initiatief. Tommy Sinteur had in het eerste bedrijf de beste kans. Maar de RCL-jongeling vergat zijn ploeg aan de leiding te brengen. Zijn inzet voor open doel belandde op de paal. Zo gingen beide teams rusten met 0-0.

Van Westrienen: ,,Tijdens de pauze werd benadrukt dat we scherp moesten starten aan de tweede helft. Dus niet zoals aan het begin van de wedstrijd. Gelukkig begonnen we scherp.’’ Vlak na rust schoot Sinteur wel raak uit de rebound na een inzet van Nick Scheurwater. Haaglandia/Winston kwam vanaf dat moment steeds minder voor het doel van keeper Verhoef en RCL, overigens zonder de geblesseerde Nick Permanand, was de betere ploeg. Toch duurde het nog vrij lang voordat het verschil op het veld ook op het scorebord kwam. Twaalf minuten voor tijd verdubbelde Nick van Bemmel de score uit een vrije trap.

,,Toen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld’’, vervolgt Van Westrienen. ,,Maar ik vond het wel onbegrijpelijk hoe ze genoegen namen met een 2-0 achterstand. Ze speelden volgens mij nog om de derde periodetitel. Alleen hadden ze totaal geen haast. Ze bleven achterin maar wat rondtikken. Uiteindelijk hebben wij verdiend gewonnen, denk ik. We waren de betere ploeg met uitzondering van het eerste kwartier.’’

Al met al dus een terechte overwinning voor de Racing Club. Volgende week moet er opnieuw worden gewonnen bij Alexandria ’66. ,,Ik denk dat we daar zeker kans maken. We spelen op kunstgras en dat ligt mij wel. Volgens mij spelen zij nergens meer voor. Aan de andere kant is voor hen ook de druk eraf. De overwinning zullen we in ieder geval zeker niet cadeau krijgen.’’

Trainer Kottenhagen: ,,Onze doelman heeft ons in een zware periode er doorheen geloodst. Daarna hebben we de wedstrijd kunnen omdraaien naar onze kant. Dit lucht enorm op, hoewel het jammer is dat bepaalde concurrenten nog een punt pakten in de slotminuten. Het had nog mooier kunnen uitpakken, maar we staan nu waar we willen staan. We kunnen het zelf afmaken en moeten niet naar anderen kijken.”

Overigens ontbreekt Van Bemmel tegen de ploeg uit Rotterdam. Na zijn gele kaart tegen Haaglandia/Winston is hij geschorst. Een fikse aderlating voor Kottenhagen en de zijnen. Maar goed; nog eenmaal alles uit de kast en de vakantie kan beginnen.

Scoreverloop: 48. 1-0 Tommy Sinteur, 78. 2-0 Nick van Bemmel

Opstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Hillebrandt (A), Koet, Van Bemmel, Van Westrienen, Leugering, Scheurwater, Demirbas (84. Farih), Sinteur (68. Nick Wijsman)