Tweede klasse C (zaterdag)- Ook in de vierde thuiswedstrijd van het seizoen maakte RCL geen fout. Soccer Boys werd relatief eenvoudig met 4-1 aan de kant geschoven en daarmee staat nog steeds de maximale score op het scorebord als het gaat om thuisoverwinningen. Opgeteld bij de drie gesprokkelde punten op verplaatsing zijn de Leiderdorpers nu tweede achter VDL, dat de eerste periodetitel ophaalde.

Buitenspeler Nick Permanand vond dat zijn ploeg niet heel groots speelde, maar wel bijna continue controle had over de wedstrijd. ,,Een verdiende zege, enkel hadden we graag de derde goal eerder binnen geschoten. Het bleef te lang 2-1 en dan weet je dat de tegenstander er ook in blijft geloven. Ze hadden een paar aardig spelers, maar we hadden onze zaakjes goed voor elkaar. Bij 2-1 kregen ze nog wel een kans, maar de 3-1 en 4-1 daarna waren logischer gezien de onderlinge verhoudingen.”

Na ongeveer een kwartier kwam RCL op voorsprong uit een vrije trap van Nick van Bemmel, nadat Thom Wijnalda onreglementair was gestuit. Heel lang kon RCL niet genieten van die voorsprong. Een rake kopbal zorgde voor de 1-1 tussenstand. De Leiderdorpers behielden hun rust en kwamen nog voor de pauze andermaal op voorsprong. Dit keer via Ronald Mink die een een-tweetje met Wijnalda keurig kon afronden.

Ook na rust bleef RCL het betere van het spel houden en kwamen er kansen voor de gastheren. De scherpte ontbrak nog enige tijd en dus bleef het onnodig spannend. Na de gemiste kans van de bezoekers en de 3-1 van Leroy van Westrienen was het pleit wel beslecht. De op tien spelende Van Westrienen mocht overigens Patrick van der Spoel bedanken die na een solo de bal vanaf de achterlijn goed terug trok. Nick Scheurwater bepaalde de eindstand op 4-1, op aangeven van Permanand.

Permanand vervolgt: ,,We hadden het gevoel dat we een gewonnen wedstrijd speelden, maar zo lang de marge één goals is blijft het opletten geblazen. We zijn rustig gebleven en dat heeft zich uitbetaald. Ik denk ook dat het steeds beter gaat. In diverse wedstrijden lieten we ons verleiden om de lange bal te spelen en daar ligt niet onze kracht. We moeten over de grond spelen, combinaties zoeken en proberen onder meer Thom (Wijnalda, red.) in stelling te brengen. Het kan allemaal nog wel beter, maar we zijn thuis toch redelijk heer en meester. Enkel moeten we uit ook eens gaan winnen en vervolgens een serie neerzetten. Dat moet kunnen met deze ploeg.”

Het is duidelijk dat de verschillen bovenin nog steeds klein zijn. ,,Er is een kopgroep en dat staat allemaal boven op elkaar. De eerste volgende tegenstanders zijn nu CWO en VDL en dat zijn potjes die er ook toe doen, want het zijn twee van de concurrenten. Daarna moeten we zien waar we staan. Dat de periodetitel aan onze neus voorbij is gegaan, zegt me niet zo veel (VDL had dan gelijk moeten spelen, red.). RCL moet absoluut in de top drie kunnen eindigen en dan speel je sowieso nacompetitie. Maar uiteraard zetten we in op de titel. Als wij ons niveau halen dan kunnen we de baas zijn over veel tegenstanders. We zitten zeker nog niet aan ons plafond en het kan meer sprankelend nog. Dus wat dat betreft doe je het dan niet gek tot nu toe met een tweede plaats, terwijl je uit nog niet won. Dat moest er maar eens van gaan komen.”

Bij RCL was centrale verdediger Frank Hillebrandt weer terug en daardoor schoof Leroy van Westrienen door naar een plek achter de spitsen. Tommy Sinteur nam daardoor plaats op de bank, maar viel wel in net als Maik Groote en Ruben Leugering.