FC Lisse kon wel weer een opkikkertje gebruiken, maar RCL wenste daar uiteraard niet het slachtoffer van te worden. Pal voor rust werd de ban echter gebroken (0-1) en kort na de hervatting nam FC Lisse verder afstand met drie doelpunten en bleef uit zicht voor de moe gestreden ploeg van Ben Kottenhagen.

Met negen goals om de oren in de laatste twee wedstrijden was de ploeg van Misha Salden toe aan een succes. De laatste winst dateerde van eind augustus en het wegzakken naar een twaalfde plaats in de topklasse van de ploeg van Misha Salden gaf kopzorgen. RCL rook bloed en wilde zich niet op voorhand neerleggen bij een kansloze nederlaag in de districtsbeker, in lijn met het niveauverschil.

De tweedeklasser kwam brutaal uit de startblokken en de Lissenaren moesten vanaf acquit op hun qui-vive zijn om niet direct met een probleem opgezadeld te worden. De wetenschap leert immers dat het nog knap lastig kan worden voor een favoriet bij een achterstand en een tegenstander die daarna een muur optrekt.

De thuisploeg deelde als eerste plaagstootjes uit, maar de overtuiging ontbrak om de topklasser daadwerkelijk pijn te doen. Salden zag zijn ploeg geleidelijk aan de regie in handen nemen, hoewel RCL ruim veertig minuten tamelijk simpel overeind bleef. Dit mede omdat Richard van Heulen de lat raakte en Koen Fokkema oog in oog met Andrew Jansen niet als winnaar uit de bus kwam. Namens de gastheer kreeg Ruben Leugering een uitgelezen kans om te scoren, maar zijn slappe inzet werd van de doellijn afgehaald.

Het aantal hoekschoppen nam wel toe en de keer op keer meegekomen Tom Zoontjes kwam in de buurt van de openingstreffer, maar die kwam uiteindelijk laat in de eerste helft koppend op naam van collega-verdediger Niels Buijs.

Daarmee was de strijd nog niet gestreden, maar de opgave wel al beduidend moeilijker voor RCL. Kottenhagen: ,,Ik vind dat we het uitstekend gedaan hebben voor de pauze. Sterker nog, we speelden makkelijker dan FC Lisse. Jammer dat die goal dan toch nog valt, terwijl je al bijna in de kleedkamer zit.”

De handdoek moest niet ver na rust echter wel gegooid worden, nadat Fokkema en Thierry Monteny respectievelijk uit de omschakeling en een standaardsituatie de score naar een marge van drie hadden getild. Vanaf dat moment was het gedaan met de Leiderdorpse koopman en ging het balbezit veelvuldig naar de bezoekers.

Invaller Guido Pauw maakte het Lissese kwartet aan doelpunten vol, maar daar bleef het bij ondanks een keur aan andere mogelijkheden. Een afstraffing verdiende RCL ook zeker niet, want daarvoor was de tweestrijd teveel in balans geweest in het eerste bedrijf.

RCL_2014_2015_Ali BarokzayBij de Leiderdorpers ontbrak overigens het centrale verdedigingsduo Frank Hillebrandt en Patrick van der Spoel. Op hun plaatsen speelden Leroy van Westrienen en Ali Barokzoy (foto). ,,Geweldig dat Ali zijn debuut in de bais heeft gemaakt. Hij komt over vanuit de A-jeugd en dan is het voor zo’n jonge gast een geweldige ervaring en uitdaging om tegen een gerenommeerde topklasser te spelen. Hij heeft het verdienstelijk gedaan”, sprak Kottenhagen met lof over zijn pupil.

Salden was net als Kottenhagen tevreden, maar vooral ook eerlijk. ,,Zij hebben in de eerste helft een paar grote kansen gehad en voor hetzelfde geld prikken ze raak en zou het voor ons lastiger zijn geworden. Die eerste treffer voor ons kwam op een goed moment en vervolgens hebben we het alsnog relatief simpel kunnen uitspelen. Geen kleerscheuren opgelopen, de nul gehouden en wat vertrouwen opgedaan voor Barendrecht. Prima zo.”

Kottenhagen nog eens: ,,Voor ons was dit een leuk extraatje en we hebben het niet onverdienstelijk gedaan. Spelen tegen FC Lisse was een fantastische ervaring en uitdaging.”

RCL- FC Lisse 0-4 (0-1). 42. Buijs 0-1, 53. Fokkema 0-2, 54. Monteny 0-3, 68.Pauw 0-4. Scheidsrechter: Van Rijn. Toeschouwers: 450.

RCL: Jansen, Harteveld (46.Mink), Barokzoy, Van Westrienen, Koet, Leugering, Van Bemmel, Sinteur (72. Kharbouch), Groote, Wijnalda, Scheurwater (54. Permanand).

FC Lisse: Orlowski. Buijs, Zoontjes, Weijers, Filippo, Broekhuizen, Van Heulen (59.Hardenberg), Fokkema (58.Pauw), Bok, Monteny, Messaoud (70. Rauws).

Bron: LD/HK