Tweede klasse C (zaterdag)- Het ging moeizaam bij RCL op de Bloemerd. Het eerste halve uur hadden de Leiderdorpers nauwelijks iets in te brengen tegen de gasten uit Bergschenhoek. Vorig voetbalseizoen kwamen ze elkaar ook al tegen en beiden degradeerden toen uit de 1e klasse. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus.

RCL_2014_2015- Ronald MinkBVCB heeft een ploeg met veel fysiek en ook ervaring (middenvelder Dennis Knuppe speelde ooit bij de IJsselmeervogels, red.). Dat ondervond RCL dan ook aan den lijve. Het was aan keeper Andrew Janssen te danken dat de nul op het scorebord bleef. Met drie fantastische reddingen hield hij de bonkige spits Michael de Rooy van het scoren af. Pas na dik een half uur kwam de thuisploeg wat aan aanvallen toe. Hier was het keeper Mark Gaerthe die Thom Wijnalda en Ronald Mink van het scoren afhield. Pal voor het rustsignaal was het Nick Scheurwater die met een prima actie Ronald Mink (foto), dit keer weer spelend op zijn vertrouwde stek op het middenveld, in de gelegenheid stelde de score te openen. Misschien wat tegen de verhoudingen in, maar het is toch lekker om met zo’n voorsprong de kleedkamer in te gaan.

De tweede helft begon RCL goed met een niets opleverende scrimmage voor het BVCB-doel, maar al snel draaiden de rollen weer om. Wederom konden de Leiderdorpers niet onder de druk uitkomen. Men kreeg de bal maar niet goed weg uit de defensie. Na acht minuten ging het mis. Er werd onvoldoende verdedigd en met een fraaie kopbal maakte Michael van der Stee de gelijkmaker. Het bleef daarna onrustig voetballen voor RCL. Veel onzuivere passes en te lief en onvoldoende ingrijpen door defensie en middenveld.

Een enkele keer slechts werd RCL betrapt op een goede aanval. Zo ook na ruim een half uur. Ronald Mink zette een goede aanval op en bracht de bal secuur voor het doel. Thom Wijnalda deed wat hij moet doen en kopte daarop de bal in het Bergschenhoekse netje. Daarna was het weer hectisch en leken de gastheren ondersteboven gelopen te gaan worden. Maar trainer Ben Kottenhagen had zijn mannen deze keer goed geïnstrueerd. Als het maar even kon werd de bal naar de cornervlag bij het vijandelijke doel gebracht en vast gehouden in de kwart cirkel bij die vlag. Dat “klooien bij de cornervlag” lukte wonderwel en daarmee was de buit binnen.

Verdediger Rick Harteveld vond dit de slechtste wedstrijd van zijn ploeg tot nu toe. ,,We kwamen niet aan goed voetbal toe, we waren paniekerig en niet secuur. We hebben ons vanmiddag niet van onze beste kant laten zien. Ook hadden we nog het trauma van in de laatste minuut de wedstrijd verliezen. Dat is gelukkig niet gebeurd omdat we in de laatste fase lekker die bal bij de cornervlag konden houden. Volgende week uit bij Vitesse Delft moet het beter gaan, dat mag wel duidelijk zijn na deze matige vertoning.” Trainer Ben Kottenhagen was kort en bondig over deze partij. ,,We kennen ze van voorgaande jaren. Het is beslist geen slechte ploeg en ze zijn fysiek sterk. De gelukkigste heeft vanmiddag gewonnen.”

RCL – BVCB 2-1 (1-0), 44. Mink 1-0, 57. Van der Steen 1-1, 76. Wijnalda 2-1. Scheidsrechter: Merkestein. Toeschouwers: 150.
RCL: Janssen, Harteveld, Van de Spoel, Hillebrandt, Koet, Van Bemmel, Scheurwater (73. Groote), Mink, Wijnalda, Goebel (70. Van Westrienen), Permanand.