Foto 1Vandaag is de derde editie van het UVS toernooi voor spelers onder 16 jaar afgewerkt, ontstaan vanuit het samenwerkingsverband met FC Twente. De talenten van de acht clubs lieten het publiek weer genieten en uiteindelijk dreven ADO Den Haag en Club Brugge als besten naar boven. In de finale leken de Belgen aan het langste eind te trekken, maar de 0-1 voorsprong werd in de slotfase verspeeld (2-1).

Woordvoerder en organisator Ben van Diemen sprak van een geslaagde dag. ,,Het weer zat niet geheel mee en dat kost altijd publieke belangstelling. Vorig jaar was het een graad of 25 en nu net aan 17. Dat neemt niet weg dat er toch belangstellenden waren en het wemelde van de scouts. Uit Nederland, België maar ook Engeland. Dat is een teken dat dit toernooi goed aangeschreven staat. Het valt mij op, dat zie je ook terug in de eredivisie, dat de verschillen steeds kleiner worden. ADO Den Haag (onder leiding van Mark Schuur, eerder drie jaar jeugdtrainer bij de blauwwitten) is misschien een verrassende winnaar, maar toch ook weer niet. De verschillen waren heel klein. Opvallend is wel dat de winnaar van nu bij de vorige editie in de staart eindigde. Al met al werd er leuk gevoetbald, stapte iedereen tevreden huiswaarts en mogen we met UVS en FC Twente spreken van een geslaagd toernooi.”

Foto 4

Smetjes bleven uit of het moet zijn dat het duel ‘s morgens tussen Beveren en FC Twente tijdelijk werd gestaakt. Hier had de organisatie echter geen grip op, kortstondig donderde het boven de Kikkerpolder en dat was een teken om even te stoppen. Van Diemen: ,,Gelukkig was het gevaar zo geweken. Alles verliep op rolletjes. Dit jaar had Ajax aangegeven niet te komen omdat de directie besloten had geen toernooien te spelen pal na de zomervakantie. PSV, FC Twente en Club Brugge waren er als grote clubs wel bij en zij keren elk jaar met veel plezier terug. Dat men een prima dag beleefde, bleek ook wel uit de dankbetuigingen na afloop.”

Foto 2

De prijsuitreiking werd verzorgd door twee clubmensen in de persoon van Gerard Desar en Bert Kort. Zij reikten de hoofdprijs uit aan de ‘Ooievaars’, terwijl Club Brugge dus tweede werd. FC Twente won de strijd om de derde plaats van FC Groningen. UVS, vorig seizoen zelfs de beste, werd nu zesde net achter PSV. De prijs voor de beste doelman ging uit naar die van FC Twente en Club Brugge had volgens de kenners de beste speler in huis.

Foto 5

Uitslagen:

Poule A

UVS- ADO Den Haag 0-1, Beveren- FC Twente 0-0, FC Twente -UVS 1-0, ADO- Beveren 3-0, UVS- Beveren 2-0, ADO Den Haag- FC Twente 3-0.

Poule B

PSV- JVOZ 2-0, FC Groningen- Club Brugge 1-0, Club Brugge- PSV 2-1, JVOZ- Fc Groningen 0-0, PSV- FC Groningen 0-0, JVOZ- Club Brugge 0-1.

Kruisfinales

UVS- JVOZ 3-0, Beveren- PSV 0-1, ADO- FC Groningen 1-0, Fc Twente- Club Brugge 0-1

7e-8e plaats: JVOZ- Beveren 2-2 (JVOZ w.n.s.)

5e-6e plaats: UVS- PSV 0-1

3e-4e plaats: FC Twente- FC Groningen 2-0

Finale: ADO Club Brugge 2-1

Foto 3

Foto’s: met dank aan Jack Wolters!