ts-uvsDe zaterdagtak van UVS beleefde een prima weekend. Zelf won het met 2-1 van Hazerswoudse Boys, één van de concurrenten voor een hoge klassering in de vierde klasse A. Een andere ‘dwarsligger’, Woubrugge, ging nogal verrassend op het gezicht tegen Haagse Hout. UVS heeft nu de tweede plaats in handen en het lijkt er stilaan op dat de titelstrijd zich zal toespitsen tussen de blauwwitten en lijstaanvoerder Leidsche Boys. Tegoed nog, in het kader van de voorbeschouwing op de tweede seizoenshelft,  een oordeel van trainer Charl van Goozen of het inderdaad zal gaan tussen de twee Leidse ploegen.

Eerst nog even terug naar de botsing met Hazerswoudse Boys die drie punten opleverde voor de ploeg uit de kikkerpolder. ,,Dat was een pittige strijd, maar we wonnen wel verdiend. In de eerste helft hadden wij het beste van het spel. Na rust hebben zij wel meer druk kunnen uitoefenen, maar we bleven bij de les. We hadden nog wat goed te maken van de eerste wedstrijd waarin we verloren met 3-2 nadat we zelfs met 3-0 hadden achter gestaan. We speelden met het mes tussen de tanden en dat was ook nodig.”

Charl van Goozen resultaatVan Goozen kon dus opgelucht adem halen en gaandeweg worden concurrenten op afstand gezet. ,,Nou, het is echt nog niet gelopen. VVSB zit nog op het vinkentouw en Hazerswoudse Boys heeft nog een duel in te halen. Maar ik kan niet ontkennen dat Leidsche Boys en wij er het beste voor staan. We hebben een aardig team. In de winterstop wonnen we van Roodenburg bijvoorbeeld. Okay, dat was een oefenpotje maar dan wel tegen een derdeklasser. We hebben zeker een kans, maar de Boys hebben eveneens geen misselijk team.”

De zaterdagtak van UVS heeft niet de grootste prioriteit bij de club, maar feit is dat het elftal er dit seizoen een stuk sterker op geworden is. Van Goozen: ,,Natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar het eerste elftal op zondag en naar de jeugd, maar wij gaan ook meer meetellen. We spelen niet om alleen maar mee te doen. De spelers en ik willen graag naar de derde klasse. Daar spelen we voor. En ik geloof dat de club an sich het ook toejuicht als we de stap kunnen maken. De zaterdagtak is levensvatbaar en we willen het liefst tot op de laatste snik meedoen voor de titel. Lukt dat niet dan moet de nacompetitie haalbaar zijn. Tja, en dan is het afwachten wie de tegenstander(s) zal (zullen) worden.”

Zaterdag wacht UVS een volgende uitdaging. VV Leiden staat op de rol in de Morsch. ,,We moeten onze scherpte vasthouden. De eerste wedstrijd wonnen we met 3-1 van ze, maar ik denk dat ze te laag staan. Zo’n wedstrijd blijft op zichzelf staan, want het is een stadsderby. In elk geval heb ik een man of 16 á 17 ter beschikking, enkel Danny de Groot en Mark Hermenet zijn niet okselfris. We gaan er voor in de tweede seizoenshelft.”