Derde klasse A (zaterdag)- Tijdens de rust op alle velden was UVS voor even de koploper in 3A. De Leidse ploeg leidde op dat moment met 0-1 bij WDS, terwijl koploper Floreant achter de feiten aan liep tegen BSC’68 (0-1). Nadat de tweede helft gespeeld was, zag het plaatje er evenwel heel anders uit. De Boskopers hadden hun zaakjes op orde gekregen tegen de ploeg uit Benthuizen en UVS moest, zelfs nadat het 0-2 geworden was, alsnog een remise toestaan in Driebruggen: 2-2.

Hans van Leeuwen baalde van het gelijkspel, maar was realistisch in zijn betoog na afloop. ,,We hebben al diverse wedstrijden zelf in de laatste fase gescoord en daardoor nog een punt gesnoept of zelfs gewonnen. Nu viel het kwartje een keer de andere kant op en dat hebben we zelf in de hand gewerkt. Er was na de 0-2 weinig aan de hand, maar vanaf dat moment lieten we ons overrompelen en was het voetbal er bij ons uit. Zij gingen opportunistisch spelen en ook het felle publiek daar ging er achter staan. We hebben ons niet goed genoeg kunnen wapenen om de zege vlot te trekken en dan moet je ook maar niet mopperen. Het goede nieuws is dat we ongeslagen blijven en we mogen over twee weken laten zien waar we staan, want dan treffen we Floreant.”

Bas Smit

Onze verslaggever Remco Mentink sprak zaterdagavond met Bas Smit, verdediger van de blauw-witten, over de terugval van zijn ploeg. Smit maakte kort na rust de 0-2, maar het fluweel was dit keer niet besteed aan UVS. Beluister hier de podcast: