Derde klasse A (zaterdag)- ,,Een verdiend gelijkspel,” zo karakteriseert UVS-aanvaller William van Vliet het gelijkspel tussen beide koplopers van de derde klasse A. ,,Wij waren vandaag twee gelijkwaardige ploegen. Na de rust kregen we het weliswaar moeilijker, maar zij waren eigenlijk alleen gevaarlijk via hun spits Michael Nolet. Hij steekt er echt bovenuit.”

Hoog boven iedereen uit..
Hoog boven iedereen uit..

Met die uitspraken slaat Van Vliet de spijker op zijn kop. Niet alleen waren SEV en UVS volkomen aan elkaar gewaagd, maar als er dan gevaar van Leidschendamse zijde ontstond was dat via Nolet. Een uitstekende balaanname, een prima handelingssnelheid en een korte passeerbeweging; eigenschappen van een welhaast ideale spits. ,,Hij kan een bal vasthouden.” vertelt Van Vliet verder. ,,Dat geeft een ploeg rust en de tijd om aan te sluiten. Met alle respect, maar wij missen iemand met dergelijke kwaliteiten. De afstanden tussen de linies werden in de tweede helft steeds groter en onze spits Evert van Rest kwam steeds meer geïsoleerd te staan. Het viel voor hem niet meer te belopen.” Of een en ander iets met drie oktober te maken heeft? ,,Je zegt het. Je bent Leidenaar of je bent het niet; je ontkomt niet aan een beetje feestvieren.” antwoordt Van Vliet met een glimlach.

Soms liepen de gemoederen even op..
Soms liepen de gemoederen even op..

Die glimlach is op zijn plaats. Zijn schot in de 90e minuut was dermate lastig voor SEV keeper Andy van der Meulen, dat de bal van zijn borst stuitte. Invaller Ferry Kort was heel alert en prikte de bal langs de wanhopig duikende doelman: 1-1. Met dat punt mochten beide ploegen tevreden zijn.

Een hoogstaande wedstrijd was het zeker niet. In de eerste helft werd er bij vlagen redelijk gevoetbald, maar ook niet meer dan dat. Nolet nam met schoten vanaf de rand van het strafschopgebied De Groot onder vuur en UVS kon verwijzen naar een afgekeurd doelpunt. Van Vliet: ,, Merkwaardig. Mark Hermenet nam een vrije bal die strak in het doelgebied terecht kwam. Een SEV verdediger verlengde de bal die in het doel verdween. De scheids wees al naar het midden tot protesten van SEV hem op zijn besluit deden terug komen. Er zou geduwd zijn. Je kunt een goal toch niet annuleren na protesten?”

Knus wel..
Knus wel..

Was de eerste helft soms nog van een redelijk niveau, de tweede helft was dramatisch slecht en deed pijn aan de ogen. Niets wees erop, dat hier de koplopers aan het werk waren. De 1-0 van SEV was echter van grote klasse. Nolet krulde een vrije bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising. De Groot was volstrekt kansloos. UVS stroopte de mouwen op en begon er serieus in te kleunen. SEV liet zich niet onbetuigd en er restte een kwartiertje vechtvoetbal. ,,Dat hoort er ook bij.” zegt Van Vliet nuchter. ,,Het was nodig en het levert wel een punt op. Dat is toch een pluspunt voor ons team dat we willen en kunnen knokken tot het eindsignaal.”

Uh...tja
Uh…tja

Floreant is inmiddels tot op een punt genaderd en het lijkt erop dat die drie ploegen de dienst zullen gaan uitmaken in 3A. Volgende week staat de onvervalste kraker tussen UVS en Roodenburg op het programma.

Een punt is toch nog gered door Ferry Kort
Een punt is toch nog gered door Ferry Kort

SEV – UVS 1-1. 70. Nolet 1-0; 90. Kort 1-1.

SEV: Van der Meulen, Crawford, Orts, Wildenberg (72. Breg), Van Min, Speelberg, De Witt, Van Santen, Nolet, Van der Veer, Raaijmakers (83. Duppen).

UVS: De Groot, Neuteboom, Hogenboom, Onderwater, Maaskant, Hermenet, Van der Plaat (84. Güner), Menken, Van Rest (73. Kort), Van Vliet, De Vrind (77. Smit).

Scheidsrechter: Isri. Toeschouwers: 300

Foto’s: met dank aan SEV