ts-valken68En weer verloor Valken’68 een duel met de reserves van een hoofdklasser met 2-3. Toch was het gevoel na het treffen met Katwijk 2 anders dan na de ondermaatse prestatie tegen Rijnvogels op dinsdagavond. Katwijk verscheen met een elftal dat voor de helft bestond uit spelers die vele malen in de hoofdmacht waren te bewonderen. Klinkende namen als Danny Guijt, Michael Owel, Omar Hamdi (gehaald van VVSB), Romano de Jonge, Jos Jansen en Jeffrey Jongeneelen. Het leverde een boeiende ontmoeting op als aardige inleiding op de heuse bekerontmoeting van zaterdag op ’t Duyfrak tegen de hoofdmacht van de voormalig landskampioen.

Valken’68 zag een sterke openingsfase na 17 minuten beloond met de 1-0. Berend Verdoes kon niet verhinderen dat een steekpass van Dico Schaap spits Phinney Disseldorp bereikte en de aanwinst uit Voorschoten maakte het handig af. De oranjehemden namen richting rust het heft in handen en kwamen door Jos Jansen op gelijke hoogte.

Na de pauze leek Katwijk door te drukken en kwam het door een mooi afstandschot van invaller Stef Oudshoorn op voorsprong. Maar Valken’68 knokte zich terug in de wedstrijd en Mark Kabelaar volleyde de 2-2 knap achter doelman De Leeuw.

Een beetje sneu dat door balverlies van Sander van Duijn een verdiende remise in de slotfase werd verspeeld. Het bood Danny Guijt een simpele kans op 2-3 en de ex-prof passeerde geroutineerd naamgenoot Teun in de Valkenburgse goal.

Zaterdag om 14.30 uur de beladen ontmoeting met de grote broer. Meer dan een handvol Valkenspelers hebben een verleden op De Krom.

Ton de Vries