ts-valken68Eerste klasse B (zaterdag)- Het is altijd de vraag wat een elftal meeneemt van een succesvol optreden een week eerder. Na de tweede zege van Valken’68 in de eerste klasse werd duidelijk dat de kampioensploeg van vorig jaar mentaal een sterke fase doormaakt. De promovendus was in en tegen Nootdorp (sinds 2010 op dit niveau) niet zo veel beter, wel doortastender en effectiever, en mocht zich na het eindsignaal verdiend winnaar noemen.

Andries Wendt koos voor de basiself waarmee ARC een week eerder succesvol was afgebluft en daarmee voor de jongens die de titel in de tweede klasse binnenhaalden. De Nootdorpers openden fel maar pogingen van Hollenberg en Flohr werden tijdig in de kiem gesmoord. Daarmee leek het kruit verschoten en in een helft met weinig kansen waren de beste toch voor de bezoekers uit Valkenburg.

Een poging van Rens van Klaveren miste alle richting nadat de spits de inleidende aanval nog zo fraai was begonnen met een dieptepass op Lars van Bommel. Even later bood Van Klaveren met een steekbal gelegenheid aan Boonstoppel voor de openingstreffer, maar doelman Benard redde knap.

Pas in de slotfase van de eerste helft kregen de toeschouwers weer doelgevaar voorgeschoteld. Een hoekschop van Kabelaar kon bij de tweede paal vrij worden ingekopt door Thomas Paauw, maar de bal scheerde via de lat over het doel van de thuisclub. Even later was het uit een nieuwe hoekschop alsnog raak. De afgeslagen corner belandde bij Boonstoppel die de bal opnieuw inbracht. Tussen de slap reagerende Nootdorpers kopte Paauw alsnog de 0-1 binnen.

De gastheren schrokken wakker en probeerden de tegenslag nog voor de pauze recht te zetten. Bruno Varela Lopes, hun gevaarlijkste speler, en Jeffrey Flohr doken op voor Van der Nagel, maar die hield het overzicht. Ruststand 0-1.

Het late offensief beloofde wat voor de tweede helft, maar de eerste slag was toch voor de bezoekers. Een duwfout op Mark Kabelaar werd door scheidsrechter Knetsch terecht bestraft met een vrije trap net buiten de zestien. Het linkerbeen van Jeroen Haasnoot prikte de bal keurig langs muur en keeper laag in de hoek: 0-2.

Nootdorp liep achter de feiten aan, al leek na een uur wedstrijd de aansluitingstreffer van Mike Hollenberg (fraai schot via binnenkant paal) een tijdlang de opmaat voor een gelijkmaker. Na het inbrengen van Phinney Disseldorp voor Boonstoppel lukte het de tegenstander verder van de eigen goal te houden. Een beslissende 1-3 was mogelijk, al had de thuisclub met veel mensen voorin ook kansen op de 2-2.

Aan het eind resteerde een verdiende 1-2 zege en hoort Valken’68 zo maar bij de vier ploegen zonder puntverlies na twee duels. Volgende week op bezoek bij HVC’10 in Hoek van Holland waar dit voorjaar de beslissende slag om de titel werd gewonnen. Ook de andere promovendus won overigens twee keer en voor wat het waard is spelen ze volgende week een vroege topper in de eerste klasse.

SV Nootdorp – Valken’68 1-2 (0-1). 41. Thomas Paauw 0-1; 47. Jeroen Haasnoot 0-2; 58. Mike Hollenberg 1-2.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lex Heemskerk, Thomas Paauw, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel (Phinney Disseldorp/64), Dico Schaap, Lars van Bommel, Rens van Klaveren, Mark Kabelaar.

Ton de Vries