De zondagtak van Voorschoten ’97 slaagt er maar niet in het lek boven te krijgen. De ploeg van Mo Bougrine ging zondag met 2-1 onderuit bij GONA. Het was opnieuw een wedstrijd waarin met minimaal verschil werd verloren. ,,Soms lijkt het wel of de twijfel erin sluipt als wij voor staan en niet door kunnen drukken”, analyseert verdediger Wout Adriaanse. ,,Tegen ROAC en Foreholte was dat ook al zo.”

Tegen GONA was het dus eigenlijk een herhaling van (verkeerde) zetten. ,,Over de hele wedstrijd gezien waren wij de bovenliggende partij. Eelke van Dijken scoorde de 0-1, maar pal voor de rust viel de gelijkmaker.” Er kleefde een buitenspelluchtje aan, maar de scheidsrechter – die naar beide kanten toe een rommelige indruk maakte- negeerde het vlagsignaal. ,,Maar je mag een scheidsrechter nooit de schuld geven als je zelf de kansen niet afmaakt en een wedstrijd verliest.” Daar is Wout eerlijk en oprecht in. ,,Al vind ik wel dat het een min of meer gestolen overwinning voor GONA was.”

Maar hoe komt het dan dat weer een wedstrijd vlak voor tijd wordt verloren? ,,Een moeilijke vraag waar moeilijk een antwoord op is te geven”, zegt Adriaanse. ,,Vandaag stonden we goed en hebben als team goed geopereerd, maar het leek wel een samenloop van omstandigheden. Een plotselinge counter in de laatste minuut en hun bonkige spits liet doelman Marcel Quax in de één tegen één situatie kansloos. Extra zuur omdat kort daarvoor een duidelijke overtreding op Van Dijken niet werd gegeven. Anders had ik het nog niet geweten.” Nu stond het team van Mo Bougrine weer met lege handen.

Het bewees maar weer eens dat details een wedstrijd kunnen beslissen. ,,Wij krijgen net als vandaag in elke wedstrijd wel kansen, maar die gaan er dan net niet in. Ooit zal het dubbeltje toch voor ons wel eens de goede kant op vallen”, hoopt Adriaanse, die met zijn team nog lang niet de handdoek in de ring heeft geworpen. ,,Natuurlijk verkeren wij in een zorgelijke positie maar de weg is nog lang en we blijven bikkelen voor goede resultaten”, klinkt het vol vertrouwen. Trainer Mo Bougrine vond dat zijn ploeg ‘prima gespeeld had’  en voelde zich flink tekort gedaan door de leidsman, die in zijn ogen ‘nogal bepalende beslissingen had genomen’, die niet in het voordeel waren uitgevallen van de bezoekers.

Met nog een inhaalwedstrijd tegoed kunnen bij winst Foreholte en RKDEO nog worden voorbij gestreefd. Voorschoten’97 loopt nu 1 op 1 na veertien wedstrijden en zakte naar de voorlaatste plaats, nog wel ver boven Teylingen dat ook verloor. RKDEO haalde uit tegen Schipluiden en passeerde de groen-gelen op de ranglijst. Voorlopig eerst maar de blik gericht op de komende tegenstander, middenmoter VUC. In Den Haag kwam er geen winnaar uit de bus (2-2).