voorschoten nieuw 2013Sinds de winterstop kwam de zondagtak van Voorschoten’97 alweer tweemaal in actie in oefenpotjes. Tegen eersteklasser UVS werd met 0-5 verloren en tegen derdeklasser FC Lisse stond de formatie van Mo Bougrine met 1-3 aan de verkeerde kant van de score. Niet alarmerend, maar in competitieverband is er in elk geval wel nog voldoende werk aan de winkel. De huidige tiende plaats is straks voldoende voor lijfsbehoud, maar al teveel lucht hebben de groengelen nog niet.

Trainer Bougrine was er zelf niet bij, maar zijn groep regelde zelf ook nog een weekendje weg in de omgeving van Arnhem. ,,Daardoor ging het lampje tegen UVS na rust uit, maar ach dat is te begrijpen. In de eerste helft deden we het wel goed. FC Lisse heeft een team voor de bovenste regionen in de derde klasse. Liever verlies je niet tegen een team dat lager speelt natuurlijk. Al die oefenpotjes zijn op zich leuk, maar we moeten er nu zondag weer staan. Foreholte thuis, ja voor mij een wedstrijd met een extra tintje omdat ik er heb gewerkt. Zondag telt dat natuurlijk verder niet. Het is een belangrijke pot, want ook Foreholte moet zien weg te komen uit de donkere zone van de competitie.”

VS zo 40M.BougrineVoorschoten’97 grossierde aanvankelijk in gelijke spelen en kwam weinig vooruit op de ladder. ,,We speelden tot nu toe wisselvallig en op veel uitslagen was geen peil te trekken. Dan speelden we goed en gingen we de ballenbak in en dan speelden we minder en werden we beloond met drie punten. We kregen ook drie keer in de laatste minuut een tegengoal te verwerken en dat kostte punten. Dit is een merkwaardige competitie. Iedereen kan van iedereen winnen. Teylingen bijvoorbeeld staat stijf laatste, mar zij hebben echt geen verkeerde ploeg. Wij hebben tot nu toe tegen alle tegenstanders kansen gehad. Enkel in en tegen Woerden waren we volstrekt kansloos. Zo matig had ik het eerder nog niet meegemaakt van onze kant. Het gekke is dat Woerden daarna met 5-0 ervan afging tegen ROAC. Ons team kan zeker wegkomen van de plek waar we nu staan, maar als onze organisatie niet in orde is, kunnen we er ook zomaar een hoop verliezen. Een wedstrijd die we onnodig verloren was voorts die tegen Wilhelmus. 1-0 voor, 85 minuten lang niets aan de hand. En vervolgens geven we twee goals weg en sta je met lege handen. Jammer, want met drie punten meer had het er iets rooskleuriger uitgezien en was Wilhelmus ook wat verder weggeweest onder ons. Hoe dan ook, eigenlijk is het heel simpel. Staan wij er voor 100% dan komt het zeker goed en zo niet dan brengen we onszelf in de problemen. We hebben het volledig in eigen hand.”

Voorschoten’97 start zondag zonder de geschorste Vincent van Veen, maar captain Kevin Hendriks sluit juist weer aan na een tijd afwezigheid. ,,Dat is prettig, want Kev is heel belangrijk voor het team. Hij vreet het gras op en gaat altijd tot het gaatje. Een voorbeeld voor anderen.”

Kortgeleden kwamen de club en Bougrine eruit voor volgend seizoen. Ook dan is de ex-trainer van Foreholte de kapitein van het vlaggenschip. ,,Eigenlijk waren we er zo uit. Er zijn altijd wel wat puntjes, maar er is onderling veel vertrouwen. Er is een klik aan twee kanten.”

Eenvoudig werken is het overigens niet voor de trainer. ,,De jeugd stroomt nu eenmaal door naar de zaterdagtak. Ze spelen nog liever in een vriendenteam dan dat ze op zondag bij het eerste aansluiten. Wij kunnen hooguit af en toe wat opvangen van buitenaf. Jongens die ons als platform zien voor een volgende stap. Maar verder moeten we roeien met de riemen die we hebben. Hoger spelen kan simpelweg niet en lager spelen we willen we niet. Wat mij betreft handhaven we ons dus gewoon en iedereen bij ons weet dat het kan, maar het moet nog wel bewezen worden. Tot nu toe is dat te vaak uitgebleven.”