(Zondag, 2C)- Voorschoten’97 vloog als een concorde over Concordia heen afgelopen zondagmiddag. Waar de zondagtak dit seizoen nog al eens moeite had met scoren of werd overgoten door pech, barstte de ploeg van Mo Bougrine dit keer uit zijn voegen. Met een 1-6 eindscore tankte Voorschoten’97 zo vertrouwen voor de rest van het seizoen. De aftrap om de gevarenzone zo langzamerhand te gaan verlaten?

De ontlading was groot bij de groengele brigade, want de laatste zege dateerde van begin december 2013 toen RKDEO werd verslagen. De honger naar een zege was groot en dat vertaalde zich naar de gebeurtenissen op het veld. Walid Mokhtafa erkende dat de hunkering groot was naar drie punten. ,,Dit was ontzettend hard nodig. We speelden de voorbije weken echt niet slecht, maar het rolde zelden onze kant op. Nu hebben we een goeie pot laten vergezellen door de buit en daar zijn we heel blij mee.”

Voorschoten’97 was voor de pauze lang niet altijd sterker, maar dit keer wel dodelijk effectief. Bas Conradi was de eerste die Concordia in verlegenheid bracht. Vanaf een meter of zestien schoot hij het leder in het kruis. Daarna was het de beurt aan Niels van den Berg om de gastheer te pijnigen. De aanvaller scoorde tweemaal en daarmee was de koek nog niet op voor de pauze. Walid had een fraaie steekpass in huis en bracht daarmee Eelke van Dijken in stelling. De andere aanvaller, Voorschoten’97 speelde dit keer met een tweemansvoorhoede, wist er wel raad mee en zo zaten de bezoekers halverwege op fluweel.

,,Toch hebben we elkaar goed toegesproken in de rust en aangegeven vooral scherp te blijven. We hebben dit seizoen al vaak genoeg een voorsprong uit handen laten nemen en dat waren we nu niet van plan. We spraken af om te doen of het gewoon nog 0-0 was. Uit de kleedkamer gekomen was de zelfde scherpte waarneembaar, hoewel we nog wel een tegentreffer moesten incasseren. Zij waren ondertussen 1 op 1 gaan spelen en probeerden nog in de wedstrijd te klimmen. Dat lukte echter niet, want wij maakten er nog twee.”

De 1-5 was een doelpunt om in te lijsten. Mokhtafa zag dat de doelman te ver voor zijn doel stond en probeerde het zo om en nabij vanaf een meter of vijftig. Zijn inzet stierf niet in schoonheid en zo kon iedereen op het sportpark zich de handen stuk klappen.
,,Ja, een heerlijke goal. Die maak je niet wekelijks, nee. Vroeger in de jeugd heb ik wel drie van dit soort doelpunten gemaakt vanaf de aftrap trouwens. Dat was nog in het team van Henk Buyn. Maar daarna heb ik een dergelijke goal niet meer gemaakt.”

Hoewel de slag al lang gewonnen was, achtte Arthur Schiebroek het nodig om het doelsaldo nog wat verder op te krikken. Concordia stond erbij en keek er naar en droop af met een fikse nederlaag. ,,Zij waren behoorlijk gefrustreerd, ja. Maar ja, gezien de ranglijst was dit geen logische uitslag. Aan de andere kant; dit Voorschoten’97 moet in de middenmoot kunnen spelen. Onderin hebben wij niets te zoeken en wat dat betreft is dit een lekkere opsteker.”

Vervolgend: ,,We weten wat we kunnen en we hebben altijd het vertrouwen gehouden dat de ommekeer zou komen. Wat mij betreft is die nu aan de orde en moeten we deze lijn vasthouden en onszelf wegspelen bij de onderste ploegen.”

Mokhtafa viel dit seizoen al eerder op en werd benaderd door FC Rijnvogels. ,,Er waren er nog wat die mij er bij wilden hebben, maar FC Rijnvogels was concreet. Ik heb besloten het niet te doen. Ik speelde hiervoor bij SJC in het tweede en kreeg geen kans. Nu maak ik mijn minuten wel bij Voorschoten’97 en speel ik in een leuk elftal. Volgend seizoen blijf ik hier en investeer ik verder in mezelf. Daarna zie ik wel verder. Nu eerst doorpakken na dit heerlijke resultaat.”