(Zondag,3A)- Dat SJZ een moeilijk seizoen doormaakt, is zo onderhand wel duidelijk. Terwijl de ploeg uit Zoeterwoude de voorbije seizoenen mee deed om de prijzen, vecht het nu tegen degradatie. Van de zestien gespeelde wedstrijden gingen er al tien verloren, maar vorige week was daar plotsklaps een klinkende overwinning op dorpsgenoot Meerburg (5-2).

Het doel was om die overwinning op bezoek bij middenmoter MMO een goed vervolg te geven, maar dit keer kwam de ploeg van de afzwaaiende Ronald Rosdorff tekort: 3-1. ,,As team een dikke onvoldoende dit keer”, sprak Rosdorff met weinig plezier in zijn stem.

Met de wind in de rug begon SJZ in Hoogmade vol goede moed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier werden er al een aantal prima kansen gecreëerd, maar de gewenste scherpte ontbrak nog. De ploeg uit Zoeterwoude vertrouwde erop dat er nog voldoende kansen zouden volgen in het eerste bedrijf, maar dat viel tegen. MMO knokte zich in de wedstrijd en nam nog voor de rust de leiding via Jordi Wong: 1-0.

Voor SJZ was de opgelopen achterstand verre van onoverbrugbaar, maar de tegenwind maakte het er niet makkelijker op. De echte overtuiging leek ook te ontbreken bij de ploeg van Rosdorff en nadat de thuisploeg de score had verdubbeld, was de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd kabbelde voort, waarbij beide ploegen nog eenmaal het net wisten te vinden. De ingevallen Hans Coret redde de eer voor de gasten door in de slotfase voor de 3-1 te zorgen. Wong en Frank de Vlieger hadden zich daarvoor mogen laten feliciteren met treffers.

SJZ’er Daan Hoogbruin was duidelijk in zijn oordeel. ,,De omstandigheden waren echt verschrikkelijk en zo erg als dit heb ik het nog niet eerder meegemaakt. Er stond een straffe wind over het open veld en daarbij was het veld natuurlijk ook niet al te best. In het begin kregen we nog een aantal kansen, maar na de 2-0 was het wel gespeeld. Zij gooiden veel fysiek in de strijd en wonnen dan ook de meeste duels. Van goed voetbal was in deze wedstrijd geen sprake en we moeten het maar snel vergeten.”

Over het restant van de competitie is Hoogbruin positief: ,,Wij blijven erin, dat kan bijna niet anders. We spelen best goed de laatste tijd en hebben voldoende kwaliteit in de selectie. Ook is het fijn dat Hans Coret weer terug is van een blessure. Vandaag speelde hij samen met zijn broertje Daniël, die overigens een goede pot neerzette.”

Daarnaast hoopt Hoogbruin op wat meer geluk voor zijn ploeg. ,,Over het geheel genomen, hebben we best veel pech gehad en dat moet toch een keer omdraaien. Er zijn dit seizoen veel spelerswisselingen geweest en we waren duidelijk zoekende. De laatste weken zijn we in mijn ogen op de goede weg en daar moeten we aan vasthouden. Wat daarentegen wel nog beter kan, is het leveren van strijd. Wij zijn een voetballende ploeg, maar in sommige wedstrijden worden er andere dingen van je gevraagd”, aldus Hoogbruin.

Auteur: Danny Sjaardema