Derde klasse A (zondag)- Voor SJZ betekende de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen ook meteen het eerste punt. Op de eerste winst is het echter nog wachten. Thuis tegen DOSR kwamen beide ploegen niet tot scoren in een matige wedstrijd. ,, We hebben heel slordig gespeeld,’’ aldus Daan Hoogbruin.

Beide ploegen zullen niet met veel plezier terug kijken op de ontmoeting. Het was een wedstrijd die nooit echt los kwam, waardoor 0-0 misschien wel een logisch eindresultaat was volgens aanvaller Hoogbruin. ,, Het was een echte gelijkspelwedstrijd en de 0-0 was denk ik terecht. Van beide kanten was het afwachtend en slecht, een beetje futloos. Wij hadden wel een paar kansjes, maar zij ook. We hebben allebei niet echt doorgedrukt en daarom niet echt aanspraak gemaakt op de overwinning. Zij waren af en toe nog wel gevaarlijk uit de counter en wij probeerde op te bouwen, maar dat liep ook niet echt. Te veel blinde ballen en te gehaast. De concentratie was er niet echt.’’

Positief punt was in ieder geval dat de Zoeterwoudedorpers erin slaagden om de nul te behouden, iets waar trainer Rob van den Wijngaard de nadruk op legt dit jaar. Hoogbruin: ,, Het is dit seizoen echt de insteek om het achterin dicht te houden en zo op de nul te spelen. Van daaruit hopen we met onze kwaliteiten dan altijd wel een goal of twee te kunnen maken. Dat is de bedoeling.”SAM_4624

Dat het nog niet helemaal soepel loopt valt misschien wel te verklaren door het aantal mutaties dat afgelopen zomer heeft plaatsgevonden bij SJZ. Hoogbruin geeft aan dat er wel het één en ander veranderd is. ,, We hebben een nieuwe trainer, een paar nieuwe spelers, sommige jongens lopen nu ook op andere posities dan voorheen. Ons middenveld is bijvoorbeeld helemaal anders van vorig jaar. Dat is allemaal wel even wennen natuurlijk, dus het loopt nog niet echt.”

Hij maakt zich echter geen zorgen dat het snel beter zal gaan met SJZ. ,, Er is geen man overboord. We hebben kwalitatief qua spelers gewoon een goede selectie, al weten we er nog niet alles uit te halen. We willen gewoon zoveel mogelijk wedstrijden winnen dit jaar. Als het gaat lopen kunnen we misschien nog meedoen om een periode later dit seizoen. Al kunnen we daar nu nog niet over spreken. Wel hebben we in de voorbereiding reeds een paar goede wedstrijden gespeeld.”
SAM_4632

Volgende week mag SJZ proberen uit bij Nicolaas Boys proberen de eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen. ,, Vorig jaar hebben we uit bijna geen punten gepakt, schandalig weinig. Maar volgende week moeten we toch gewoon voor de winst gaan. Ik weet eigenlijk niet zoveel van hen af. We moeten hopen dat het dan wel gaat lopen en dat we de weg omhoog kunnen vinden.”

Opstelling SJZ: Van Diemen, Loos, De Goede, Bos, Van Rit, Hulsbos, Willemse, Van Helden (Van der Helm), H.Coret (D. Coret), Hoogbruin, Slingerland (Versteegen).
SAM_4628

Foto’s met dank aan Peter de Goede