UVS kampioen_resultaatVoorbeschouwing 8 (UVS, 3e klasse, zaterdag)- Vanaf dit seizoen geen prestatievoetbal meer op zondag aan de blauwe kant van de Kikkerpolder. Voor veel UVS-supporters is dat na zoveel jaren wel even slikken. Er wordt daar nog wel over getreurd, maar de meerderheid ziet de noodzaak hier wel van in.

Er kwamen minder mensen kijken, de kosten werden hoger en opbrengsten liepen terug, ondanks dat het zondagteam afgelopen seizoen het heel goed gedaan heeft. Ook de spelers hebben zich er bij neergelegd en zijn aan het voetballen op zaterdag langzamerhand gewend geraakt en vinden het verder prima. Zo ligt het ook bij Danny de Groot. Jarenlang verdedigde hij op zondag het UVS-doel maar verleden seizoen stapte hij al over naar de zaterdagtak. Hij heeft daar geen spijt van maar vindt het als rasechte UVS-er wel jammer voor de historie van de vereniging. Volgens hem is het een en ander, nu er alleen nog maar op zaterdag gespeeld wordt, wel wat professioneler geworden. Door de overkomst van een deel van de zondagtak is de selectiegroep natuurlijk ook wel erg groot geworden. Die telt nu zo’n 35 personen waaronder 3 doelverdedigers. De voorbereiding is volgens hem daardoor niet echt goed verlopen.

,,Het ging allemaal niet vlekkeloos. Hoewel er nog een aantal mensen op vakantie was is het met zo’n grote groep niet echt makkelijk. Gelukkig zijn we geen onbekenden van elkaar, maar toch is het allemaal wel even wennen. Veel nieuwe gezichten zijn er niet bij gekomen. Wel is Rob van der Plaat teruggekomen op het oude nest. Ook staat er een nieuwe trainer voor de ploeg. Hoewel, Arnold Overdijk kan je niet nieuw noemen. Hij is een echte UVS-er en ik heb hem in het verleden ook al als trainer gehad. Maar dat hij nu als verantwoordelijke voor de hoofdmacht staat is wel nieuw.”

Danny de Groot heeft geen idee wat het komende seizoen hen in de derde klas gaat brengen. ,,Natuurlijk zijn er heerlijk veel Leidse derby’s maar hoe sterk deze tegenstanders zijn is mij niet duidelijk. In ieder geval hebben wij een kwalitatieve sterke groep en moeten toch minstens bovenin kunnen gaan meedraaien. Ik spreek dan misschien niet over een kampioenschap, maar een periodetitel moet er wel inzitten. Verder komen we natuurlijk in de komende competitie veel bekenden tegen, zowel spelers als vroegere trainers. Dat maakt het allemaal heel erg leuk en spannend.”

De goalie en zijn voetbalmaten hebben er in ieder geval veel zin in en hopen door goed voetbal en aansprekende resultaten de supporters weer terug op de banken te krijgen. Ondanks dat de wedstrijden niet meer op zondag plaats vinden.

Om het geheugen nog even op te frissen hierbij de lijst met mutaties uit de zomer bij de blauwwitten:

Gekomen: William van Vliet, Bart Jan Neuteboom, Chris Menken, Jordy Klassen, Ergun Guner, Victor Leonora, Zakaria Bardaa en Vincent Overdijk (allen UVS, zo), Axel Pison en Thom Ligtvoet (UVS-jeugd), Rob van der Plaat (SJC), Marino Steenstra Toussaint (Oegstgeest).
Vertrokken: Kay van Oudenaarden (Leidsche Boys, za), Niels Steenbergen (RCL).