(Zaterdag,3A)- Lange tijd was Koudekerk heer en meester op eigen bodem, maar na de recente eerste nederlaag tegen DoCoS volgde nu een tweede uitglijder. Zwammerdam keerde met een 1-4 zege in de knip huiswaarts en zo moest de ploeg van Alex Redel loslaten bij de subtop.

De 18-jarige Mitchel Goudkuil maakte geen verwijten na de 1-4 nederlaag tegen Zwammerdam richting zijn eigen ploeg en werd zelf gekozen tot Man of the Match, ondanks de vier treffers die hij bij zijn debuut in de hoofdmacht om de oren kreeg. Uiteraard had de sluitpost zijn opwachting bij het vlaggenschip graag met een driepunter opgeluisterd, maar de jonge keeper kon voor zichzelf tevreden terugkijken.

Vaste doelman Michael Kneulman is geblesseerd geraakt en dit kan nog wel enige tijd duren. Goudkuil wist van tevoren dat hij aan de bak moest. Of hij nerveus was? ,,Nee hoor. Ik leefde met een gezonde spanning naar de wedstrijd toe en voelde mezelf lekker. Tenslotte ken ik alle jongens omdat ik met ze mee train.”

Zijn debuut in de hoofdmacht kende een medaille met twee kanten. Enerzijds was Goudkuil teleurgesteld over de nederlaag, anderzijds tevreden over zijn optreden. Hij heeft de vuurdoop gehad en goed doorstaan. Maar er kleefde toch een vervelend nasmaakje aan het verloren duel.
Nadat de thuisclub door Mark van Leeuwen op een 1-0 voorsprong was gekomen, werd het op een vervelende manier voor de jeugdige sluitpost 1-1. Goudkuil: ,,Bij een corner werd ik onreglementair aangevallen. Ik kreeg een knietje en kon daardoor niet de lucht in. Daaruit ontstond de 1-1. Ik was kansloos maar de scheidsrechter, die geen grip op de wedstrijd had, legde uit dat het toch een geldig doelpunt was”, baalde Goudkuil na afloop. Overigens had de jeugdige doelwachter ook weinig lovende woorden over de leiding die de wapperende vlagsignalen van de grensrechter vaak negeerde in de rijkelijk waaiende wind.

Is het niet zo dat een keeper binnen zijn vijfmetergebied volgens de spelregels beschermd dient te worden? Tenminste zo denken wij- en weten niet beter- er over. (note van de redactie).

Maar goed, de onterechte gelijkmaker telde en bleek de ommekeer in de wedstrijd. De bezoekers liepen uit naar 1-4. ,,We zakten in en verloren de controle over de wedstrijd en kwamen onder druk. We liepen toen achter de feiten aan. Toch kregen wij in de tweede helft nog enkele kansen, maar Zwammerdam counterde het goed uit. Overigens gingen er aan onze kant enkele fouten aan vooraf”, analyseert hij na afloop. ,,Eigenlijk waren het lullige tegendoelpunten. Als er twee man op je af komen moet je als keeper een keuze maken. Als ze het slim uitspelen, ben je kansloos.”

Terugblikkend op zijn debuut: ,,Ik ben tevreden. Ik kan mijzelf niets verwijten en leef naar de volgende wedstrijd toe. LSVV uit. Altijd lastig maar nu moeten we daar ook een keer de punten zien te pakken”, klinkt het vastberaden. Zo te horen zal het aan Mitchel Goudkuil niet liggen. Wordt hij weer een goudhaantje, maar nu met de volle buit in de knip?

Trainer Redel sprak van een teleurstellende middag, waarbij hij niet al te gelukkig was met de leidsman. ,,Op cruciale momenten heeft hij voor Koudekerk beslissingen genomen die negatief uitpakten. De 1-1 is beschreven en de 1-2 in de tweede helft wordt gescoord vanuit buitenspelpositie. Tevens had er rood getrokken moeten worden voor een speler van Zwammerdam. Het zegt mij genoeg dat de scheidsrechter in de rust tekst en uitleg heeft gegeven over diverse beslissingen aan mijn aanvoerder. Hij zal zelf ook nattigheid hebben gevoeld. We waren na de 1-2 van slag en hebben vervolgens zelf niets meer kunnen losweken. Jammer, een nare middag voor ons. En nee, we speelden zelf zeker ook niet goed.”

Opstelling Koudekerk: Mitchell Goudkuil, Simon van Leeuwen, Martijn Vonk, Christian Vergunst, Mike Suvaal(72.Joep van Tulder),Sidney de Schepper, Yvar de Groot, Bas van Heerdt, Roy van de Berg, Mitchel Jansen, Mark van Leeuwen(14.Rick van Tol).

Auteur Piet van Kampen