ts-docosDoCoS kwam een maand niet in actie door afgelastingen. Zo was de laatst gespeelde wedstrijd nog steeds die tegen koploper SEV. Er werd met 0-1 gewonnen op 8 februari. De rust deed de mannen van Joop Lankhaar kennelijk geen goed. Tegen BSC’68 werd met 3-0 verloren.

,,Van een gestokt ritme wil ik niets weten. Geen excuses. We hebben ons niet goed gewapend en speelden nou niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Dit moeten we bij onszelf zoeken”, liet Lankhaar geen ruimte voor verzachtende omstandigheden.

BSC kan ook een angstgegner zijn, want eerder werd op op eigen veld ook al ruim verloren (0-4). Hoe dan ook; DoCoS bevindt zich nog steeds boven BSC’68 en kan nog uitlopen wanneer de inhaalwedstrijden punten zullen gaan opleveren.

IMG_4285_resultaatLankhaar: ,,Dit is dus de reden dat ik ook toen het zo goed ging niet in hosannastemming wilde komen. Ons team moet er gewoon elke week hard voor werken en als we maar even verzaken of verzwakken, kunnen we dus net zo makkelijk tegen nederlagen aanlopen. In het duel met BSC dekten we veelal op tien meter afstand en dat is natuurlijk niet okay. Dat is vragen om ellende. BSC speelde vanuit de omschakeling en daar hebben we niet goed op geanticipeerd. Niet iedereen was taakbewust en daar begint het nu eenmaal mee.”

Halverwege was het 1-0 en na rust liep de thuisploeg uit naar 2-0. Vervolgens kreeg DoCoS toch nog kansen om nog wat op te halen uit Benthuizen, maar Mitchel Klein, Maik Groote en Cenny Scheffer kregen de sluitpost van de thuisploeg niet aan het vissen. ,,Ik denk dat we na drie dagen nog niet hadden gescoord. Die wedstrijden speel je wel eens. Al met al denk ik dat BSC zeker niet beter is, maar ze waren dit keer wel slimmer. Misschien is het wel jammer dat de 1-0 voortkwam uit een penalty. Handsbal. Ach, dat kan of dat kan niet. Moet je accepteren. We moeten het volledig bij onszelf zoeken en zorgen dat er snel weer punten bij komen zodat we niet weer terugzakken.”

De 1-0 is een feit. Mitchel van Abswoude wordt geklopt vanaf de stip.
De 1-0 is een feit. Mitchel van Abswoude wordt geklopt vanaf de stip.

DoCoS speelde zonder de geblesseerde Rico Bouwmans en eindigde zonder Rowin Peet die met een rode kaart moest inrukken. De Leidenaren bleven negende, maar zijn niet zo zeer met de reguliere stand bezig. Plaats 6, 7, 8, 9, 10, 11…het is allemaal in orde aan het einde van het seizoen. De ploeg heeft nog steeds kans op een periodetitel en daar ligt naast lijfsbehoud de focus voor de komende tijd. Op zaterdag 29 maart wacht het inhaalduel met Kagia. Dan zal duidelijk zijn of er eventueel straks nacompetitie gespeeld kan worden.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Hamerling, Lagendijk, Sjaardema, Peet, De Jong, De Bolster, Van der Pot, Scheffer, Van Empel, Groote.