HomeZaterdagDerde klasseDoCoS wint titanenstrijd der jonge honden

DoCoS wint titanenstrijd der jonge honden

-

derby days streek(Zaterdag,3 A)-Afgelopen zaterdag stond de streekderby DoCos tegen Kagia op het programma. Beide ploegen waren gebrand op een overwinning na de moeizame start in de competitie dit seizoen. Op Sportpark De Morsch verschenen twee jonge teams (gemiddelde leeftijd 23) aan de aftrap. In de titanenstrijd der jonge honden ging DoCos met de winst aan de haal. De vermakelijke wedstrijd eindigde in 4-3.

In de eerste helft speelden beide ploegen duidelijk voor de overwinning. Er werd gretig aangevallen hetgeen resulteerde in een attractief eerste bedrijf. De eerste grote kans viel te noteren voor Kagia en was meteen ook de openingstreffer. Na goed doorjagen van linksback Ajay Malhi kon Dirk Jan Ligtenberg de bal oppikken en beheerst binnenschieten. Lang duurde de voorsprong voor de Kagianen niet. Na een zuiver genomen corner van Melvin van Gent kon verdediger Rob van Noort de Leidenaren langszij koppen. Het spel golfde hierna op en neer.

docos-kagia 085

Kort voor rust kwam Kagia gelukkig op 1-2. Rens Lamboo pompte de bal in het zestienmeter gebied van DoCos, waar Van Noort op ongelukkigerwijze de bal achter zijn eigen keeper werkte. Ook deze voorsprong was van korte duur. Direct na de aftrap belandde de bal tussen twee Kagia-verdedigers en kon middenvelder Erik van der Pot zijn voet nog net tegen de bal krijgen. Met deze gelijke stand werd ook de rust ingegaan.

Direct na rust kwamen de Leidenaren op voorsprong. Na een vlotte aanval wist Chris van Empel met een goeie steekpass zijn ploeggenoot Van Gent te bereiken. Deze twijfelde geen moment en met een hard schot verschalkte hij Kagia-doelman Sander Goudriaan.
Kagia was hierdoor zichtbaar van slag en hierdoor liepen de roodwitten verder uit. Na een nuttige rush van verdediger Arthur Schiebroek werd er zoveel ruimte gecreëerd dat Van der Pot eenvoudig Van Empel kon bereiken. Met het vizier op scherp leek hij de Leidse equipe van trainer Nico van der Salm in veilige haven te schieten.

docos-kagia 115

Kagia wilde echter nog niet meewerken aan dit feestje. Massaal gingen de Kagianen in de aanval. Nadat verdediger Ruud Heuseveldt met een aantal afstandsschoten DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude op de proef had gesteld wist hij het net toch te vinden. Het laatste deel van de wedstrijd kon DoCos zich alleen nog beperken tot verdedigen. Met de billen samengeknepen wisten de Leidenaren de tweede overwinning van dit seizoen te boeken. Kagia daarentegen bleef gedesillusioneerd achter, nog steeds op zoek naar de eerste overwinning.

DoCos aanvaller Mitchel Klein over het verloop van de wedstrijd:,,In de eerste helft vond ik het te rommelig van onze kant. Hierdoor kon Kagia makkelijk voetballen en druk zetten op het middenveld. Gelukkig gingen we met een gelijke stand de rust in. Meteen na de aftrap kwamen we op voorsprong en dat gaf vertrouwen. We hadden in de rust afspraken gemaakt met elkaar. Die kwamen we na en toen zag je dat bijna elke aanval van ons gevaarlijk was. Toen schoot Chris de 4-2 binnen en dachten we dat we er waren. Toch kregen we nog een goal tegen. Vervolgens deden we alles om de gelijkmaker te voorkomen. Gelukkig lukte dit ook en pakken we de volle winst. Het laatste deel van de tweede helft was alleen niet goed van onze kant.”

docos-kagia 172

Een stevig balende Kagiaan Ben van der Lans over de tweestrijd:,,We gingen naar Leiden toe om de drie punten de halen. Die waren voor ons broodnodig. Nu we deze wedstrijd ook verloren hebben staan we op één punt uit vier wedstrijden en dat is voor ons gewoon echt te weinig. In de eerste helft kwam ons strijdplan redelijk uit. We wilden vroeg druk zetten op het middenveld en daar de slag slaan. Toen kregen we ook een aantal kansen en kwamen we twee keer op voorsprong. Beide keren gaven we de voorsprong binnen een minuut weer uit handen. Dat moet gewoon beter. Dan kunnen we wel een jong elftal hebben, het zal zo zijn, maar deze fouten mogen gewoon niet gemaakt worden. Direct na de theepauze kwamen we achter. We hebben hierna een extra spits ingebracht. We creëerden een paar kansen die er niet in gingen. Helaas kwam DoCos op 4-2 omdat er teveel ruimte achter de verdediging lag. Uiteindelijk maakten we vlak voor tijd de aansluitingstreffer maar dit bleek niet goed genoeg. De ommekeer zal wel komen en dan gaan we zeker punten pakken. Maar liever vandaag dan gisteren.

Bij de thuisploeg maakte Tijn van Meegen overigens zijn debuut. Trainer Van der Salm: ,,Dat is altijd leuk voor een club. Het doorstromen van jeugd is essentieel en wat dat betreft heeft DoCoS wel een eigen gezicht gezien de selectie. Maar het moet absoluut nog wel beter, want deze pot had ook zomaar puntenverlies kunnen opleveren.

Collega Anton Wijsman: ,,Aanknopingspunten heeft deze wedstrijd zeker opgeleverd, maar ook wel kopzorgen. We mogen nooit binnen een zucht twee keer zo een voorsprong verspelen. Een gelijkspel zat er nog wel in, hoewel DoCoS de boel ook eerder op slot had kunnen gooien.”

docos-kagia 134

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Peter Hamelink (Mitchel Klein), Rob van Noort, Arthur Schiebroek, Rowin Peet, Zoey de Jong, Joshua Overvliet, Wim de Bolster (Niels van der Linden), Christiaan van Empel, Melvin van Gent (Tijn van Meegen), Erik van der Pot.

Opstelling Kagia: Sander Goudriaan, Pascal Timmermans, Ben van der Lans, Ruud Heuseveldt, Ajay Malhi, Kevin Robelus (Guillaume Thissen), Jesper Imanse (Niels Ganzevles), Jelle Clemens (Timo Meskers), Dirk Jan Ligtenberg, Timo Sluymer, Rens Lamboo.