ts-roodenburgDerde klasse A (zaterdag)- Verleden week had trainer Heijmans na de verloren wedstrijd tegen WDS kritiek op zijn ploeg vanwege de getoonde inzet. Over die inzet had hij in de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk niet te klagen. Integendeel, die inzet was er deze keer wel en misschien wel te veel. Dat leverde uiteindelijk rood op voor keeper Mike Armitage en verdediger Daniël Fleuren en mede daardoor een verliespartij met een eindstand van 1-3.

Volgens keeper Armitage was het begin hoopvol. ,, Met goed spel kwamen we al snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Erwin Verkuylen. Daarna golfde het spel wat heen en weer totdat Verkuylen een bal volkomen verkeerd raakte zonder de bedoeling deze op de keeper terug te spelen. Zo interpreteerde ik dat ook en pakte de bal gewoon op. De scheidsrechter zag dat als een echte terugspeelbal en kende op 6 meter van mijn doel een indirecte vrije trap toe. Deze ging er in en zo werd de stand 1-1, dat was ook de ruststand. In de kleedkamer spraken we met elkaar af dat we ons de kaas niet van het brood zouden laten eten en er een schepje boven op doen.”

Helaas, die vlieger ging niet op toen Roodenburg met 10 man verder moest door een rode kaart wegens, volgens de arbiter van dienst, natrappen van keeper Armitage. ,, Het was totaal niet de bedoeling om na te trappen, het was meer een ongelukkige beweging van mij die op natrappen leek. Maar ik trek zelf het boetekleed aan, het was mijn fout en ik benadeelde mijn ploeg daarmee.”

De mannen uit Leiden-Noord moesten dus een tandje bijzetten om de ruimtes te kunnen blijven belopen. Marvin Kluts, uit een recreatieteam, moest als vervanger van Armitage ondertussen de keepershandschoenen aantrekken. Wat restte was nog een vanwege die natrapaffaire door de gasten te nemen strafschop. Deze ging er in en de stand was daarmee 1-2. De wedstrijd werd daarna even gestaakt om de gemoederen tot bedaren te brengen, niet alleen van de spelers maar ook die van de scheidsrechter zelf. Daarna werd er hervat met 10 Leidenaren tegen 11 Reeuwijkers.

Maar dat was maar van korte duur, want ook een Reeuwijker mocht vroegtijdig naar de kant met rood, ook hier was natrappen de reden. Met 10 tegen 10 zou het weer gelijk op moeten gaan, maar toen was Daniël Fleuren aan de beurt voor een rode kaart. De 1-3 was daarna alleen nog maar voor de statistieken. Mike Armitage kan er nog niet over uit. ,,Verleden week kreeg keeper René Bijker van het tweede een rode kaart en nu ik. Maar bij Roodenburg hebben we nog een aantal goede keepers. Marvin Kluts bijvoorbeeld. Als hij in de selectie komt moet ik vrezen voor mijn positie en dan is er ook nog Michel Hugens.”

Kortom, Patrick Heijmans hoeft zich geen zorgen te maken over zijn keepers, maar wel over de tot nu toe behaalde resultaten. Tenslotte Armitage over de tegenstander van afgelopen zaterdag. ,, Een schijnheilige en vervelende ploeg met allemaal piepers.”

De trainer wilde niet teveel kwijt over alle voorvallen, maar vond het wel een hoogst vervelende middag. ,,Vanaf het begin had ik het idee dat het elf tegen twaalf was. De meeste vreemde beslissingen werden gemaakt en dat maakte dat wij de controle kwijt raakten, terwijl er lange tijd niets aan de hand was. Na afloop heb ik de rapporteur gesproken en hoewel hij weinig mag zeggen, werd mij duidelijk dat hij ook niet begreep waarom wij twee rode en acht gele kaarten hebben gekregen. Zonde, want we speelden met veel meer bezieling dan vorige week en daar was ik op zich juist wel tevreden over.”