ts-kagia2Zoals te verwachten viel, heeft Kagia zich niet bovenmatig ingespannen in de laatste wedstrijd van de drieluik met SEV en DWO. Omdat de Lisserbroekers het eerst duel al hadden verloren van SEV vorige week stond er voor Kagia niets meer op het spel. Dat was te merken in het veld, want DWO kon het ruime sop kiezen. De Zoetermeerders hadden op voorhand al genoeg aan een remise.

In Lisserbroek werd het uiteindelijk liefst 0-7, na een ruststand van 0-4. Slechts Stef Feeleus was namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal raakte de paal. Daarna nam DWO het heft in handen om ook niet meer los te laten. Kagia stond erbij en keek ernaar en zo kon DWO alsnog de titel pakken in 3A. Dit terwijl de Tweede Paasdag voor de blauwwitten nog uitermate beroerd was verlopen met een nederlaag bij DoCoS en die wedstrijd leverde vervolgens ook nog minpunten op.

Doordat Kagia en SEV op de slotdag gelijk speelden en DWO toch nog op gelijke hoogte kwam, werd een barrage noodzakelijk. En daarin werden Kagia en SEV dus alsnog geklopt. Ongetwijfeld zullen de Lisserbroekers nog regelmatig wakker schieten van de gemiste kans op de slotdag. 2-1 voor, nog maar kort te spelen. Even was het kampioenschap in bezit, maar na een verwoestende vrije trap ging dat sprookje niet door.

De nastoot was dus met twee nederlagen weinig succesvol, maar Kagia mag nu via de nacompetitie alsnog proberen zich richting de tweede klasse te spelen. Om begrijpelijke redenen hield trainer Jerry Ubink veel vaste basisspelers aan de kant, uiteraard met het oog op de eerste hobbel die nu genomen moet worden: Zevenhoven.

Ubink kort in de nastoot na de zware nederlaag: ,,Laat ik voorop stellen dat ik een hekel heb aan verliezen en dit zijn geen cijfers om mee thuis te komen. We hadden graag het feestje van hen voorkomen, maar op de eerste fase na zat het er simpelweg niet in. Na de 0-1 ging het lampje uit. Uiteindelijk zijn we met acht spelers van het tweede geëindigd. Afijn, dit vergeten we. We hebben alle vertrouwen in de nacompetitie, daar verandert niets aan.”

Scoreverloop: 14. Van Ginkel 0-1, 22. Van Ginkel 0-2, 32. Grootveld 0-3, 44. Misset 0-4, 58. Leonora 0-5, 65. Leonora 0-6, 76. Grootveld 0-7.
Opstelling Kagia: Jeroen van Ieperen, Stefan Tulen, Ben van der Lans (Marcel Barendrecht) , Ferry Scholte (Pascal Timmermans), Ramon Sluymer, Jesper Imanse, Ramon de Wit, Frank van der Toorn, Stef Feeleus, Kevin Robelus (Joas Pols), Mark Zonneveld.