ts-kagiaOmdat de bovenste twee ploegen van de ranglijst – DWO en SEV – hun wedstrijden afgelast zagen, deed zich voor nummer drie Kagia de uitgelezen mogelijkheid voor de druk op de koplopers maar eens flink op te schroeven. En dat is gelukt. De mannen van trainer Jerry Ubink wisten in en tegen Zwammerdam knap met 0-2 te winnen.

Op voorhand leek het bezoek aan Zwammerdam even lastig als belangrijk. Kagia doet volop mee om de bovenste plekken en kan in die strijd alle punten goed gebruiken. Tegenstander Zwammerdam is echter ook bezig aan een goed seizoen en bevond zich – weliswaar met een wedstrijd meer – slechts drie punten achter Kagia. Aan de thuiswedstrijd konden de Lisserbroekers in ieder geval voldoende vertrouwen putten, toen Zwammerdam eenvoudig met 5-1 aan de kant werd geschoven.

Wel was er dus het besef dat het ditmaal geen walk-over zou worden, zo beaamde ook verdediger Ferry Scholte. ,, We hadden wel verwacht dat het een lastige wedstrijd zou worden. Ze staan vlak onder ons op de ranglijst. Verder was het een hobbelig en zwaar veld, terwijl wij natuurlijk kunstgras gewend zijn. Gemakkelijk voetballen liet dit veld niet toe.’’ Toch begon Kagia goed aan de wedstrijd en was het direct de bovenliggende partij. Verdedigend stak het goed in elkaar en er werden goede kansen gecreëerd. Omdat een doelpunt echter uitbleef kwam Zwammerdam steeds beter in de wedstrijd en moest keeper Sander Goudriaan enkele malen reddend optreden. Tien minuten voor rust was het dan eindelijk toch raak, toen Ruud Heuseveldt goed weg draaide bij zijn tegenstander en de 0-1 binnen schoot.

Kagia stond na rust flink onder druk, Sander Goudriaan bleef overeind
Kagia stond na rust flink onder druk, Sander Goudriaan bleef overeind

Vanaf de start van de tweede helft was direct duidelijk dat Zwammerdam er alles aan wilde doen om de stand om te buigen. Scholte zag hun aanvallers steeds vaker dreigend op hem af komen. ,, Zij hadden de tweede helft opeens heel veel energie en gingen volle bak druk zetten. Wij konden op een gegeven moment alleen nog maar ballen tegenhouden en wegschieten en hopen dat ze het niet vol zouden houden. Sander (Goudriaan red.) heeft ons met een paar reddingen toen echt in de wedstrijd gehouden.’’

Een dergelijke speelwijze van Zwammerdam brengt logischerwijs risico met zich mee en naarmate de tijd vorderde werden er achterin steeds meer ruimtes weggegeven. Iets waar Kagia constant op bleef loeren en diep in de tweede helft via Jelle Boot dankbaar gebruik van maakte. De ingevallen aanvaller veroverde op het middenveld de bal en zette een aanval op die hij uiteindelijk zelf via een kluts afmaakte. Met de 0-2 ging de wedstrijd in het slot en konden de drie punten bijgeschreven worden. Scholte: ,, Daarna liepen ze niet zo hard meer en was de strijd weg bij hen. Al met al was het een zware wedstrijd, vooral de tweede helft. We hebben ook een beetje geluk gehad. Zij waren de tweede helft gewoon beter en als de 1-1 dan valt moet ik het nog maar zien. ‘’

Met de overwinning steeg Kagia naarde gedeelde plek twee op de ranglijst en is koploper SEV tot op drie punten genaderd. Lange tijd heeft het er niet meer naar uitgezien, maar Kagia mag zich inmiddels weer tot de kampioenskandidaten gaan rekenen. ,, Het geloof komt nu steeds meer dat het toch echt mogelijk is. Toen we in de winterstop acht punten achter stonden was dat wel een beetje weg, bij mij in ieder geval. Maar zij laten steeds meer punten liggen wij gaan steeds beter voetballen. Het geloof in het kampioenschap begint steeds meer te komen. Wij moeten gewoon onze wedstrijden blijven winnen, al komen we nog wel wat lastige aan.’’ Te beginnen met volgende week, als de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Sportief op het programma staat. ,, Een wedstrijd die we worden geacht te winnen.’’

Kagia liep niet alleen in op de grootste titelkandidaten, maar nam ook meer afstand van dus Zwammerdam, het verliezende Oegstgeest en het gelijk spelende Roodenburg. Enkel Semper Altius won wel, dit van het blijvend verliezende Oosterheem.

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Scholte, Van der Lans, Tulen, Heuseveldt, Clemens, Nijenhuis, R.Goudriaan, Ganzevles (Imanse), Van der Kamp (Boot).