Dennis Olman en GHC zijn er uit voor volgend seizoen. De Haagse oefenmeester zal voor het vijfde achtereenvolgende seizoen plaatsnemen op de bank bij de eersteklasser in het seizoen 2014/2015. ,,Het zou een hele toer worden om deze trainer te behouden met diverse kapers op de kust, maar Dennis heeft voor ons gekozen. Hij waant zich in een warm bad bij deze club en daar prijzen wij ons gelukkig mee”, meldt preses Dick Barnhoorn.

Barnhoorn: ,,Geweldig om een zeer gedreven vakman en een meer dan sociaal mens  met het hoogste trainers diploma wederom te kunnen overtuigen om ook het volgende seizoen aan de slag te gaan bij GHC. Mag de vereniging GHC alleen maar blij mee en trots mee zijn. Veel mensen in de stad die mij de laatste weken aanspraken gaven mij aan dat we het wel zouden kunnen vergeten dat Dennis zou blijven gezien zijn papieren. Doch ik pareerde dat telkenmale omdat ik vertrouwen had in onze TC en onze organisatie. Dat het gelukt is, mag geweldig worden genoemd.”

De trainer zelf: ,,Het duurde allemaal wat lang temeer omdat de club in oktober al een eerste gesprek wilde.  Al met al liepen de gesprekken daarna wel soepel, maar ik heb afgelopen donderdag pas de handen geschud. We hebben natuurlijk gekeken naar de (on)mogelijkheden voor volgend seizoen. Ook bij GHC moeten we op onze tellen passen, maar ik heb er uiteindelijk een goed gevoel aan over gehouden.“

Wat was het grootste struikelblok? ,,Waar ik voor wil waken is dat ik niet het risico wil nemen om te lang te blijven zitten en dat er wrijving komt. Dat is nooit goed voor een club, noch de desbetreffende  trainer. Als ik straks een keer wel weg ga, moeten we afscheid kunnen nemen met een goed gevoel anders kan het afbreuk doen aan een fantastische tijd die ik hier meemaak.”

HvHL dennis olmanBarnhoorn sprak over kapers en die waren er ook. Olman (foto) werd door drie clubs benaderd, maar hij hield de boot af. ,,Ik wilde eerst met GHC in gesprek gaan en als dast op niets had uitgedraaid, had ik wellicht dichterbij een andere club uitgekomen. Misschien had ik dan te laat geweest en een jaar niet op de bank kunnen zitten, maar dat risico was ik bereid te nemen. Het waren geen clubs uit deze regio, maar verder is het niet chique om mij daar over uit te laten. En bovenal; het is en blijft GHC en daar ligt de focus voor het komende anderhalve seizoen. GHC is een prachtige club met goudeerlijke mensen en ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin met de trainersstaf en de spelersgroep. We zijn net terug van een trainingskamp en dat was werkelijk waar ook weer grandioos. We hebben veel lol gehad, maar ook hard gewerkt. En de groep heeft een enorme dosis discipline, dat hebben ze maar weer eens bewezen.”

GHC werkte een oefenwedstrijd af tegen een eersteklasser uit de buurt van Arnhem (Sivolde, red.). Het bleef bij 0-0 en dat zonder onder meer de niet meegereisde Jeffrey Rutten, Elroy Lammers en Marciano Gangadin. Olman vond het niveau heel goed tegen een sterke tegenstander, die later topklasser WKE op 3-3 hield om die mening te versterken. Volgende week start de ploeg voor de herstart van de competitie tegen Voorschoten’97, de aftrap voor een pittig rijtje tegenstanders. ,,Die duels worden heel belangrijk. Als we daar net zo doorheen rollen als in de heenwedstrijden moeten we in staat zijn om een plek in de top vier á vijf neer te zetten. Gaan we er in die fase elke week vanaf dan zullen we gaan zakken en dan moeten we laten zien hoe we ervoor staan als de mindere posities op de ranglijst in zicht komen. Ik geloof er echter in dat we nu niet een verval zullen mee gaan maken  na de winterstop, zoals in de twee vorige seizoenen. Ik schat ons veel stabieler in. Een gooi naar een puntenaantal van 40 tot 45 moet mogelijk zijn.”

Voor volgend seizoen heeft GHC alweer de nodige toezeggingen vanuit de spelersgroep. Enkel is het zeker dat centrale verdediger Max Bueno de Mesquita zal afhaken vanwege drukke werk –en stageactiviteiten. ,,Zoals het er nu naar uitziet gaan we voor het invullen van drie posities. We willen elke positie dubbel kunnen bezetten. Het vertrek van Max is heel jammer en hij heeft ook pijn in zijn hart van de beslissing, maar hij kan niet anders. Overigens veranderen mijn werkzaamheden ook enigszins en in dat kader is de beslissing om in Leiden te blijven ook een goede. Kees (van Tongeren,red) heeft zijn gesprek nog, maar ik voorzie geen probleem dat hij ook blijft. We zullen het iets anders gaan aanpakken. Hij zal de trainingen meer gaan leiden en ik zal mij meer met het individu gaan bezighouden. Al met al denk ik dat de combinatie van mijn werkzaamheden buiten en binnen de vereniging prima in balans zijn. Daarbij komt dat mijn gezin blij is met deze beslissing, want zij hebben in de loop der tijd eveneens een warme band met GHC gekregen.”