golsportOp de vraag hoe de eerste seizoenshelft is verlopen voor zijn gevoel en wat de verwachtingen zijn voor het tweede deel, vertelt een zeer enthousiaste maar ook zeker kwade Taoufik Maatoug in rap tempo zijn ongenoegen uit over een tegenstander in de vierde klasse. Maatoug is er ziek van en steekt dat niet onder stoelen of banken.

Maatoug is in het begin van het gesprek nog zeer lovend over zijn jongens. Maatoug vertelt:,, Voetballend gezien zijn wij één van de beste ploegen in deze competitie. Tegenstanders doen het soms in hun broek als wij op de mat staan. Als onze linksbuiten aan de bal is staan er direct acht man om hem heen. Eigenlijk hadden wij alle wedstrijden moeten winnen, alleen hebben wij te vaak een voorsprong op een zeer onnodige manier weggegeven. Meerdere malen voorstaan met 2-0 of meer en dan nog verliezen is natuurlijk uit den boze.”

Op de vraag waar dit dan aan ligt, is de bevlogen trainer duidelijk: ,,Alle tegengoals vallen bij ons uit dode spelmomenten. Corners en vrije trappen zijn voor ons een doorn in het oog. Ongelofelijk om dit vanaf de zijlijn te moeten zien. We trainen iedere week keihard en de jongens kunnen voetballen, maar dit moet er echt uit….maar hoe? Wel kan ik alvast melden dat Mo Achahbar (per 1 februari, red.) weer terugkeert in onze selectie en wij zijn hard bezig met een jongen van Vitesse Delft. Daar gaan wij niet minder van worden.”

Dan stapt Maatoug snel over naar het onderwerp UDO. Duidelijk is dat deze situatie slecht is voor het hart van de oefenmeester. Tekst en uitleg dan maar. Maatoug:,, Wij zijn als club zo ontzettend besodemieterd door UDO,  dat is niet te geloven.”  Maatoug wordt duidelijk kwader en kwader in zijn verhaal. Vervolgend: ,,Wij hebben drie punten in mindering gekregen door UDO. Het ging om een wedstrijd die werd afgekeurd (duel stond gepland voor 3 november 2013, red.) door een consul van de KNVB, maar volgens UDO niet op de juiste manier. UDO is hierop in beroep gegaan en heeft in eerste instantie zijn gelijk gekregen. Daarop zijn ook wij weer in beroep gegaan en hebben we van de drie punten er twee terug gekregen van de KNVB. Maar wij zullen tot het uiterste gaan om het laatste punt wat ons toebehoort ook terug te krijgen.”

Wat is dan de reden om het laatste punt niet terug te geven? Maatoug: ,,Dat ging om het feit dat er om 12.00 uur geen herkeuring heeft plaatsgevonden. Ook de KNVB zou hierin zijn mensen beter moeten opleiden om dit soort situaties te voorkomen.”

Daarna volgt een zware uitspraak van de oefenmeester II: ,, Ik zal het je nog sterker vertellen, op dit moment ben ik echt geneigd om het bestuur te adviseren om uit de competitie te stappen. Ook de jongens hebben er op deze manier echt geen zin meer in.”

Quote mij maar goed, vertelt Maatoug:,, Die club staat voor mij gelijk als zijnde kleine ratjes, zij dachten vooraf wel even kampioen te worden, maar dat viel ze toch nog even vies tegen. En om nu op deze manier aan je punten te komen is ronduit schandalig. Weet je, ik word nog liever geen kampioen en dat we wel winnen van UDO dan andersom.”

Dan maar even een ander onderwerp. Wat is de toekomst van de gedreven oefenmeester II? ,,Ik heb het ontzettend goed naar mijn zin bij GOL Sport. De klik met het bestuur is fantastisch. We hebben o.a. door mijn inzet weer aanzien in de voetballerij, we zijn niet meer het lelijke eendje zoals voorheen. Mocht de club een andere trainer voor de groep zetten dan zal ik zeker aan de club verbonden blijven. De functie van Technisch Coördinator spreekt mij ook erg aan. We gaan het zien. En voor wat betreft de komende maanden; maken we dit seizoen af dan gaan we nog steeds voor de titel of de derde periodetitel.”

Remco Mentink