ts-sjzSJZ verkeert in de onderste regionen van de derde klasse A en had daar van tevoren eigenlijk niet op gerekend. De feiten liegen er echter niet om en de groen-witten bezetten momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst. Dit keer stond de confrontatie met SEP op het programma. Sport en Plezier behaalde tot dusver zes punten meer en won de heenwedstrijd eenvoudig met 4-1. Zover liet de ploeg van trainer Ronald Rosdorff het nu niet komen, want na een spannende wedstrijd trok de Zoeterwoudse formatie aan het langste eind: 2-1.

Op een zonovergoten sportcomplex kwam SJZ gretig uit de startblokken. Deze wedstrijd moest en zou gewonnen worden en na tien minuten had de ploeg van Rosdorff al succes. Na een goede voorzet van Hans Coret was het Daan Hoogbruin die de groen-witten liet juichen. De tegenstellingen tussen beide ploegen waren duidelijk zichtbaar. SJZ probeerde er voornamelijk voetballend uit te komen, terwijl SEP de duels niet schuwde en veelal de lange bal hanteerde. Beide ploegen kregen voor rust nog de nodige mogelijkheden, maar de doelmannen lieten zich niet meer verschalken.

De marge was dus minimaal voor de thuisploeg, maar vlak na rust was het middenvelder Koen van der Meer die de score verdubbelde. Daarentegen was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld, want SEP ging wat opportunistischer spelen. De gewenste aansluitingstreffer leek er ook te komen, want Sport en Plezier kreeg een strafschop toegewezen. Toch bleef de 2-0 tussenstand intact, want SJZ-goalie Patrick de Jong stopte de elfmetertrap. Vlak voor tijd viel de tegentreffer alsnog, maar mede door fantastisch keeperswerk van De Jong bleven de punten in Zoeterwoude.

SJZ-aanvaller Hans Coret was in zijn nopjes met de overwinning: ,,Ik startte voor het eerst weer in de basis, nadat ik lange tijd vanaf de kant moest toekijken. Natuurlijk ben ik blij dat ik weer spel, maar helemaal pijnvrij ben ik nog niet. Verder was dit een zeer lastige wedstrijd voor ons. Zij probeerden veel duels te spelen en voornamelijk een lange bal achter onze verdediger te spelen. Dat lukte nog aardig bij ze en ze hadden nog een aantal goede voetballers. Die jongens hebben ook nog een aantal prima kansen gehad, maar wij kwamen natuurlijk met 2-0 voor. Dat Patrick die penalty stopte, was natuurlijk een zeer belangrijk moment en daarnaast heeft hij nog een aantal prima reddingen verricht.”

Ondanks de overwinning blijft SJZ twaalfde, maar Coret blijft positief en zet in op een goede afloop: ,,We hebben gewoon een prima ploeg met veel kwaliteit. SJZ moet het hebben van het voetballend vermogen, maar veel tegenstanders moeten het voornamelijk van veel strijd hebben en hanteren voornamelijk de lange bal in deze klasse. Wij hebben het gewoon moeilijk tegen dat soort ploegen en zelf speel ik dan liever tegen een voetballende ploeg, zoals Den Hoorn of FC Lisse. Volgende week volgt andermaal een belangrijke wedstrijd tegen nummer laatst DHL die we gewoon moeten winnen. Verder bekijken we het gewoon van week tot week en willen we met zijn allen dolgraag in de derde klasse blijven. Ik denk ook dat we daarin thuis horen.”