ts-roodenburgEr zijn natuurlijk nog veel meer Leidse derby’s, maar Roodenburg tegen Lugdunum en vice versa mogen toch klassiekers worden genoemd. Vroeger liep Leiden uit voor een gevecht tussen de blauwzwarten en de groenwitten. J.l. zaterdag was het niet echt dringen geblazen in Leiden-Noord, maar er hing toch een derbysfeer en het werd gezellig. Uiteraard vooral na afloop, maar de wedstrijd zelf mocht er ook best zijn.ts-lugdunum

Weldra levert Leidenamateurvoetbal.nl beelden af van het treffen, waarbij alle doelpunten en hoogtepunten nog eens langskomen. Een primeur! Nu en voor deze gelegenheid worden enkele betrokkenen kort aan het woord gelaten.

Eerst Patrick Heijmans, de trainer van Roodenburg. ,,Ik ben zeker niet tevreden. Ik miste bij een aantal toch weer de beleving en het was voor mij een raadsel dat we er voor rust twee in kregen, terwijl er vrijwel niets lukte. Wel moet ik ook de complimenten geven aan Lugdunum. Dit zijn altijd speciale potjes, ongeacht een blik op de ranglijst. Zij hebben het goed gedaan en ik denk dat wij uiteindelijk blij mogen zijn met een punt. Diep respect voor André Botermans die een voorbeeld was voor tal van anderen. Hij is een echte winnaar en vechter. Met hem erbij denk ik dat Lugdunum er wel in blijft. De nacompetitie voor ons? Daar heb je een reeks goede wedstrijden voor nodig en voorlopig zijn we niet in staat om dat neer te zetten. Sommige spelers begrijpen het wel. Neem Abdel Ali Elbaroudi. Die werkt zich wel het schompes. Hij knapt veel werk op voor anderen, die dat nalaten. We kunnen het echt wel, dat weet ik. Vorige week hebben we dat nog laten zien. Nu was het echter niet best en daar draai ik niet omheen.”

Nick van der Reijden, middenvelder bij Lugdunum, scoorde de 2-2 in de extra tijd. Hij was er dus verantwoordelijk voor dat zijn team niet weer met lege handen stond. ,,Eerlijk gezegd rekende ik er niet meer op. Ik denk dat we beter waren, maar er leek zich weer een scenario af te tekenen zoals we dat dit seizoen al zo vaak hebben meegemaakt. Of we staan te slapen of we scoren de kansen niet. Die 2-1 van Roodenburg was echt zo onnodig bijvoorbeeld. Gelukkig hebben we er toch nog een punt uit kunnen slepen, hoewel we misschien recht hadden op meer. Of het goed komt met ons? Dat is moeilijk te zeggen. We hebben een krappe selectie en zijn dus kwetsbaar. Als alles heel blijft, moet het wel mogelijk zijn. We zijn blij met de komst van Marco Harleman en André Botermans. André is een echte aanjager en dwingt veel respect af. Hij kan ons in het slot van de competitie op sleeptouw nemen.”

Abdou Farhane scoorde de 2-1 namens Roodenburg, maar kreeg helaas voor hem ook een rode kaart. Roodenburg moest het dientengevolge een tijdje met tien man doen. ,,Deze tweede gele kaart kon ik nog begrijpen, maar bij mijn eerste duel kreeg ik direct geel. Dat sloeg nergens op. Het was een sportieve wedstrijd en er gebeurde niet al teveel. Daarom denk ik dat er diverse overtrokken gele kaarten zijn uitgedeeld. Dit was jammer voor mij en de ploeg. Zo vaak scoor ik niet en daarom is het jammer dat ik er eerder vanaf moest en dat ik dus niet de winnende op mijn naam heb gekregen.”

André Botermans was de nuchterheid zelve en nam de complimenten in ontvangst. ,,Ik had niet verwacht te gaan spelen. Een tijdje terug had Hennie de Klerk (de trainer, red) mij al gevraagd of ik wissel wilde zitten. Daarna kwamen er weer blessures en schorsingen bij en nu was het moment dus al daar. Van de week was het mij al aangegeven en op zich doe ik het graag voor de trainer en de ploeg. Het gaat nog wel fysiek, maar dat komt omdat ik ook weer meetrain vanaf de winterstop met de selectie. Daarnaast speel ik nog in een vriendenteam op zondag. Als ze me nodig hebben zal ik er zijn. Nee, enkel het restant van dit seizoen. Daar ligt het einde, want ik kan natuurlijk niet aan de gang blijven met terugkomen.”

Note redactie: zie ook eerder geplaatst verslag:https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2014/zaterdag/3deklasse/fietsen-verleer-je-ook-niet/