HomeZaterdagDerde klasseIn het kort: derde klasse A zaterdag

In het kort: derde klasse A zaterdag

-

nabeschouwing bannerUVS en Koudekerk zijn na twee speelronden nog ‘onbevlekt’. De Leidenaren wonnen met 4-0 van CVC Reeuwijk, terwijl Koudekerk een maatje te groot was voor LSVV’70 (zie eerder geplaatst verslag). DoCoS deed niet onder voor SEV, maar moest in de blessuretijd wel capituleren (2-3). Kagia herstelde zich van de forse nederlaag tegen SEV, maar verzuimde zichzelf te kietelen tegen Gouda (0-0). Zwammerdam kreeg de eerste drie punten op het scorebord, door BSC’68 met 0-2 terug te wijzen.

UVS- CVC Reeuwijk 4-0

Anders dan de uitslag doet vermoeden had UVS geen makkelijke middag met het Reeuwijkse CVC. Tien minuten voor tijd was de marge slechts één treffer en kon UVS nog steeds schade op lopen. Nadat Rob van der Plaat echter het voorbeeld van Vincent de Vrind volgde, zijn ploeggenoot scoorde voor rust, moest CVC zich overgeven. Van der Plaat scoorde nogmaals en Jordy Klaassen zorgde voor het kwartet aan doelpunten in de extra tijd. Bij UVS viel Joeri Onderwater, niet geheel okselfris, laat in middels een positie in de spits. Trainer Hans van Leeuwen over de zege: ,,CVC deed zonder meer in de wedstrijd, hoewel ze niet veel gevaar konden stichten. Zeker na rust wilden zij ons onder druk zetten met opportunistisch voetbal. Geleidelijk aan kwamen we daar onderuit en in de slotfase hebben we de ruimte prima benut. Een lekkere start zo met zes uit twee, goed voor het vertrouwen.”

Opstelling UVS: De Groot, Maaskant, Menken, Van Vliet, Neuteboom, Hogenboom, De Vrind, Hermenet, Güner, Van Rest, Van der Plaat.

DoCoS- SEV 2-3

Ronduit zuur was de nederlaag van DoCoS op eigen veld tegen SEV. De Leidenaren speelden beduidend beter dan een week terug tegen Roodenburg en na een vermakelijke vertoning leek er een 2-2 score uit te rollen. In de blessuretijd deed Michael Nolet met een van richting veranderd schot DoCoS evenwel andermaal pijn. Wederom omdat Nolet ook al de maker was van de tweede treffer van de titelkandidaat en hij de aangever was bij de vrije trap die leidde tot de 0-1 van Wessel van Huizen. Chris van Empel had kort na de 0-1 de gelijkmaker op zijn naam gekregen en Melvin van Gent prikte de 2-2 erin vanaf elf meter. Uiteindelijk ging het eerste succesje dus aan de neus voorbij van Nico van der Salm en zijn team. Verdediger Peter Hamelink: ,,Een gelijkspel zat er in en met wat meer geluk zelfs een overwinning. Nu verlies je in de gong en dat is pijnlijk, want we hebben zeker niet slecht gespeeld. Niet groots ook, maar we knokten wel voor elkaar. In een week tijd hebben we stappen gemaakt en dat is positief te noemen. Als we binnenkort eindelijk eens compleet zijn dan moeten die punten gaan komen, daar ben ik heilig van overtuigd.” Bij DoCoS kreeg Rob van Noort overigens twee gele kaarten en dus de rode prent.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Hamerlink, Van Noort, Boers, Peet, De Jong, Overvliet, Van der Linden,Klein, Van Empel, Van Gent.

BSC’68- VV Zwammerdam 0-2

VV Zwammerdam heeft de eerste punten in de competitie binnengehaald. Damme hielp zichzelf goed in het zadel met een vroeg openingsdoelpunt. Maarten van Riessen was al in de tweede minuut trefzeker. Vervolgens was VV Zwammerdam vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Na rust verdubbelde Maarten van Riessen zijn score en die van VV Zwammerdam. De wedstrijd behaalde geen hoog niveau, maar daar was het weer misschien ook te mooi voor. Bij Damme was niet alleen Van Riessen goud waard, maar doelman Wouter van Valen en Yassine el Mariami vielen eveneens op met uitstekende optredens. BSC’68 klopte eerder Oegstgeest op De Voscuyl, terwijl UVS bij de opening van het seizoen de baas was over de ploeg van Rob de Lange.

Kagia- Gouda 0-0

Na de oorwassing bij SEV (7-1) deed Kagia het op eigen veld een stuk beter. Meer dan twee keer aftrappen was er evenwel niet bij, want de scherpte voorin ontbrak. Dit laatste zeker aan de kant van de Lisserbroekers die zichzelf voor rust hadden kunnen belonen met een voorsprong en wellicht de basis voor de eerste winstpartij. Toch was trainer Anton Wijsman tevreden. ,,Er is afgelopen week keihard getraind en de jongens hebben laten zien dat ze die veegpartij zo snel mogelijk wilden laten opvolgen door een prima optreden. Dat is voor de pauze zeker gelukt.” Kagia kreeg de grootste kansen met Dirk Jan Ligtenberg, Jesper Imanse en Rens Lamboo, maar de gaten in de Goudse kaas bleken te klein. De trainer vervolgend: ,,Na de rust was het beduidend minder, omdat we mee gingen in hun spel. De lange bal hanteren. Dat is jammer, maar ik kan tevreden zijn met ons herstel. Zoals ik eerder zei hebben we tijd nodig met deze jonge jongens, maar zaken worden goed opgepakt. Het leerproces is in volle gang.”

Zoals in “In de schijnwerpers” eerder deze week werd vermeld, zullen de ontmoetingen tussen Floreant en Oegstgeest en WDS en Roodenburg uitgebreid worden uitgelicht. Kwestie van onze website in de gaten houden.