HomeZaterdagDerde klasseJelle Korbee alweer goud waard voor Meerburg

Jelle Korbee alweer goud waard voor Meerburg

-

ts-meerburgMet een rake kopbal in de kruising besliste de absolute uitblinker van Meerburg, Jelle Korbee, het belangrijke duel tegen het Delftse Full Speed. De 36-jarige matchwinnaar, die aan zijn laatste seizoen bezig is, hield met zijn winnende treffer de deur wagenwijd open voor de nacompetitie. De 2-1 zege van de gastheren kreeg pas gestalte, nadat de bezoekers met tien man verder moesten, waarna de thuisclub met de doorschuivende Korbee de wedstrijd domineerde.

Meerburg- Full Speed 1_resultaat

,,Het was zeker in de eerste helft niet best”, erkende Meerburg-trainer Nico van der Salm. ,,Maar de winst was vanmiddag voor ons het belangrijkste voor de derde plaats. ” Voor Van der Salm, die ook genoten had van zijn aanvoerder Korbee (,,een geweldenaar, kopt verdedigend de bal zelden naar een tegenstander”), was de uitsluiting van de Delftse centrumverdediger doorslaggevend.

Beide ploegen konden in de eerste 45 minuten weinig creëren en het gebodene was van beide ploegen niet hartverwarmend. Alleen Thijs van Wetten verscheen na een uitstekende aanval over rechts voor doelman Marc Schouten, maar faalde.

De gasten uit Delft die vier basisspelers om disciplinaire redenen op de bank hielden, kwamen onverwachts op voorsprong. Een vrije trap net buiten de zestien werd binnen geschoten, waarbij de doelman van Meerburg niet vrijuit ging (0-1).

Meerburg- Full Speed 2_resultaat
De thuisclub was alleen met de verre inworpen van Jordy Paap, die het kopsterke hoofd zocht van Korbee, gevaarlijk. De ploeg van Van der Salm was dichtbij de gelijkmaker na een keepersfout van Schouten. Ook Korbee kwam na een vrije trap in de buurt van de gelijkmaker, maar die bleef nog even uit.

De verdiende gelijkmaker kwam alsnog vlak voor rust. Jeroen Verboon kopte binnen vanuit een hoekschop (1-1) en bracht daardoor evenwicht. Na de thee waren het de gasten die furieus openden en direct twee opgelegde kansen kregen om op voorsprong te komen. Vooral de snelle en handige Omar Ouled-Haddou maakte het de verdedigers van de thuisclub bijzonder moeilijk. In overtal greep Meerburg uiteindelijk het initiatief.

De eerder vermelde goal van Korbee was een logisch gevolg van het veldoverwicht. Voor de Delftenaren was het alleen nog maar tegenhouden om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Zo pegelde Korbee nog eenmaal ongenadig hard op het vijandelijk doel, waarbij de doelman de poging uitstekend verwerkte.

Korbee, die na dit seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen hangt, hoopt met zijn ploeg alsnog via de nacompetitie de tweede klasse te bereiken. De midden-dertiger gaat zich één jaar met zijn gezin bezighouden, om daarna een stap in het trainersvak te zetten.

Korbee blikte terug op de wedstrijd. ,,Vóór rust stond de organisatie bij ons niet al te goed, waarbij de wind tegen niet in ons voordeel werkte. In de tweede helft pakten we, na een zwak begin, de draad weer goed op. Zij zijn in de tweede helft totaal niet gevaarlijk meer geweest.”

Meerburg- Full Speed 3_resultaat

De kopsterke Korbee (zijn handelsmerk) had het lastig met zijn tegenstanders. ,,Ze hingen met een aantal aan mijn nek, zodat ik niet echt gevaarlijk kon worden.” Zijn keuze om te stoppen is weloverwogen. ,,Ik kan ook stoppen als het niet meer lukt, maar dat wil ik voorkomen.” Meerburg zal hem gaan missen, daar kan niemand omheen.

De stand bovenin is na dit weekend als volgt: 1 FC Lisse 43, 2. Den Hoorn 41, 3. MMO 37, 4. Meerburg 36, 5. DOSR 35, 6. Alkmania 32, 7. Stompwijk’92 32, 8. Full Speed 31 punten.

Opstelling Meerburg: Polanen, Brandsma, Van der Meer, Korbee, J. Verboon, Candido, Paap, Moerman, B. Verboon, Van Wetten, Van der Voort.