ts-meerburgLange tijd leek het erop dat Meerburg op bezoek bij koploper FC Lisse met de overwinning aan de haal zou gaan. In de laatste minuut kwam de thuisploeg echter via een penalty langszij, waardoor de mannen van trainer Nico van der Salm een comfortabele 0-2 voorsprong als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. ,, We hadden moeten winnen”, aldus middenvelder Jelle Moerman.

Vooraf zouden de Zoeterwoudenaren misschien wel getekend hebben voor een gelijkspel. FC Lisse is namelijk de onbetwiste koploper en lijkt op een zeker kampioenschap af te stevenen. Achteraf heerste een heel ander gevoel voor Moerman en zijn teamgenoten. ,,Een slecht gevoel, omdat je in die laatste minuut een discutabele penalty tegen krijgt. De wedstrijd zelf kon allebei de kanten op, maar als je 0-2 voor komt is het zonde dat je het nog weggeeft. We hadden drie punten kunnen pakken en kunnen inlopen.”

Jelle MoermanMeerburg – voorafgaand aan de wedstrijd derde van de ranglijst – is verwikkeld in een strijd met vele teams om de nacompetitie te halen, dus elk punt is hard nodig. De blijdschap zal dus groot zijn geweest toen Thijs van Wetten vlak voor rust na een mooie actie van Eric Candido voor de 0-1 zorgde. Toen Jordy Paap vlak na rust ook de 0-2 binnen schoot kwamen de drie punten erg dichtbij. Moerman (foto): ,, Dan denk je dat je dat wel uit moet kunnen voetballen, want zij kregen ook niet echt grote kansen.’’

Die grote kansen zouden ook uitblijven, maar die bleek Lisse niet nodig te hebben om goals te maken. De 1-2 betrof een schot van grote afstand van Tom ten Have en de 2-2,zoals gezegd kwam voort uit een penalty na een bestrafte (vermeende) handsbal. Dat de gelijkmaker in de laatste minuut viel en de strafschop ook nog eens erg twijfelachtig was, maakte het extra zuur voor Meerburg. Candido raakte de bal binnen de zestien met zijn hand, maar dat kwam voornamelijk omdat hij een duw in zijn rug kreeg.

Ondanks het teleurstellende einde kon Moerman na afloop wel relativeren. ,, Zij hebben gewoon een goed team en staan daarom ook bovenaan, maar als je op deze manier voorkomt moet je de wedstrijd gewoon over de streep trekken. Ik denk dat we de overwinning wel verdiend hadden, maar zij zullen net zo goed zeggen dat ze de gelijkmaker verdienden. De wedstrijd kon beide kanten op, maar met dit scoreverloop hadden wij moeten winnen. Dan hadden zij weinig te klagen gehad.”

FC Lisse kwam met de schrik vrij tegen benadeeld Meerburg
FC Lisse kwam met de schrik vrij tegen benadeeld Meerburg

Door het puntenverlies is Meerburg één plek gedaald op de ranglijst ten faveure van MMO, maar nog steeds volop in de race om de nacompetitie te halen. Daarin hebben ze veel concurrentie want het verschil tussen de nummer drie en de nummer acht is slechts drie punten. Moerman beseft zich dat er een belangrijke periode aanbreekt. ,, We moeten de komende wedstrijden echt punten gaan pakken, na een paar wedstrijden waar we toch wat punten hebben verloren. We staan er nu nog wel redelijk voor, maar we hadden beter kunnen staan. Volgende week krijgen we Full Speed en die moet je eigenlijk echt winnen. Als je die verliest loop je achter de feiten aan en wordt het alsmaar moeilijker.”