Featured_oegstgeest(Zaterdag,3A)- VV Oegstgeest heeft zichzelf een goede dienst bewezen door thuis titelkandidaat DWO te verslaan. Op Sportpark de Voscuyl eindigde de zware wedstrijd in 2-0, waardoor de mannen van trainer Rob van den Wijngaard nog volop in de race zijn voor de nacompetitie.

Tegenstander DWO zou bij winst op gelijke hoogte komen met koploper SEV. Oegstgeest zelf is in een hevige strijd verwikkeld om de plekken vlak onder de top twee. De subtop reikt tot en met plek zeven, die slechts vier punten minder heeft dan de nummer drie. Allemaal ploegen die hopen op nacompetitie. Drie punten waren dus zeer welkom voor Oegstgeest, maar dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk. Zo beaamde ook vleugelspeler Joep Zenden: ,, Op papier is het een hele moeilijke wedstrijd en dat bleek ook op het veld natuurlijk. Ze hebben een sterke ploeg met rappe buitenspelers, vooral die rechtsbuiten.”

De eerste helft ging vrij gelijk op en hield Oegstgeest de buitenspelers van DWO echter prima in bedwang. De grootste kans was nog voor de bezoekers maar keeper Teun Guyt was een één op één situatie de baas en hield zijn ploeg op de been. Tien minuten na rust was het Guido Leugering die koppend op een vrije trap van Jan Ravensbergen voor de 1-0 voorsprong zorgde. Voor DWO aanleiding om naar een hogere versnelling te schakelen. Zenden: ,, De eerste helft lieten ze ons meer opbouwen, maar na de 1-0 begonnen ze echt druk te zetten. Daardoor moesten we veel de lange bal spelen, maar we hebben weinig lengte voorin en bijna elke tweede bal werd verloren.”

Zenden, net terug van een blessure, zag de laatste twintig minuten vanaf de bank toe hoe zijn teamgenoten het moeilijk hadden, maar wel controle behielden. ,, Zij wilden elke keer meteen crossen naar hun buitenspelers, wat veel dreiging opleverde, maar gelukkig voor ons ging die bal er niet in. We stonden bij vlagen met onze rug tegen de muur, maar ondanks dat we geen duels wonnen, stonden we organisatorisch wel goed. Zij gaven steeds meer ruimte weg achterin, dus hebben we zelf ook een aantal mogelijkheden gehad om het af te maken bij 1-0. Omdat we dat niet goed uitspeelden, bleven zij lang in de wedstrijd.”

Vlak voor tijd gooide de ervaren Remco Visser de wedstrijd definitief op slot met de bevrijdende 2-0. Dankzij de knappe overwinning blijft de doelstelling van de Oegstgeestenaren nog volop in zicht. Zenden: ,, De nacompetitie moet haalbaar zijn. We zitten nu met vijf ploegen rond de dertig punten, maar de top vier moet mogelijk zijn met onze spelers.”

Volgende week wacht Oegstgeest opnieuw een thuiswedstrijd als laagvlieger BSC’68 op bezoek komt. In principe eentje die prooi zou moeten zijn voor de thuisploeg, ware het niet dat er weinig ploegen wisselvalliger zijn dat Oegstgeest dit jaar. Juist tegen de mindere goden worden er vaak punten verspeeld. ,, Heel moeilijk te verklaren,’’ aldus Zenden. ,, Het lijkt wel alsof we dan minder gemotiveerd zijn en denken dat we het wel eventjes doen. Iedereen zegt het wel, maar toch komt het er niet uit. Het lijkt wel alsof het niet uit onszelf komt en dat de over-mijn-lijk mentaliteit ontbreekt.’’ Hopelijk voor Oegstgeest slagen ze er in volgende week het heilige vuur wel aan te wakkeren en een mooie serie neer te zetten.

Opstellling Oegstgeest: Guijt, Bakker, Tetteroo, Gilliams, Hachmang, Ravensbergen, Bergers, Leugering, Zenden, B.den Hollander, Visser.