ts-docosVorige week kende DoCoS een complete offday, waardoor BSC’68 er met een 3-0 zege vandoor ging. Joop Lankhaar maakte zich na afloop van dat duel nog steeds zorgen over lijfsbehoud, maar na de triomf op Oegstgeest (0-2) heeft trainer Joop Lankhaar innerlijke rust.

,,Het moet nu wel heel gek lopen om nog in de problemen te geraken. Ik denk dat we nu wel min of meer veilig zijn, zeker als we niet verliezen van LSVV’70 komende zaterdag. Als dat lukt kunnen we eindelijk vrijuit gaan voetballen. Natuurlijk hebben we die wedstrijd tegen Kagia nog open staan, waarin we de periodetitel kunnen pakken maar dat zie ik als een extraatje. Een hele lekkere, dat wel.”

Sluitpost Mitchel van Abswoude brengt redding voor DoCoS in de lucht
Sluitpost Mitchel van Abswoude brengt redding voor DoCoS in de lucht

Lankhaar raakte geen moment in paniek toen zijn team als een boemeltje op gang kwam in de derde klasse. Zijn jongens moesten aan het niveau wennen en dat kostte tijd. Zijn idee daarover kwam uit, want eenmaal gewend bleek DoCoS een versterking voor de derde klasse. Stilaan werd de gevarenzone verlaten en na een indrukwekkende reeks wedstrijden bestaat de kans dat de withemden op mogen gaan voor de nog open staande periodetitel.

,,Uiteraard focussen we ons eerst op de komende tegenstander. Het mag nu in elk geval niet meer fout gaan. Onszelf veilig spelen was het doel en dat is wel gelukt, dat durf ik nu wel te zeggen. Vanzelfsprekend leeft het enorm bij die jongens wat er die week daarna zal gebeuren. Kagia is dan de tegenstander en het zou een grote kers zijn op de nu al niet te versmaden taart. Maar we hoeven niks in principe. Het is voor mij belangrijk dat we geen degradatievoetbal hoeven te spelen.”

De 0-1 in de maak. Danny Sjaardema scoort en is Teun Guijt dankbaar
De 0-1 in de maak. Danny Sjaardema scoort en is Teun Guijt dankbaar

Lankhaar zag zijn team winnen bij Oegstgeest in een gelijk opgaand duel in zijn ogen. ,,Dat vind ik wel, hoewel wij de beste en meeste kansen hebben gehad. Na onze 0-1 moest Oegstgeest meer risico’s gaan nemen en daardoor konden wij gebruik maken van de snelheid voorin. Het is enkel jammer dat we dat regelmatig te matig uitspeelden. Een grotere uitslag zou anderzijds weer overdreven zijn, want het is dus niet zo dat wij de baas waren.”

Bij de eerste treffer haalde Danny Sjaardema de trekker over. Zijn vrije trap belandde via de onderkant van de lat tegen het lichaam van de onfortuinlijke doelman Teun Guijt. Een minuut of twintig voor tijd viel de beslissing. Een counter vie Cenny Scheffer werd door de veel scorende Maik Groote tot doelpunt gepromoveerd, waarna Oegstgeest zich over gaf.

Lankhaar: ,,Ik ben dik tevreden over de instelling en de organisatie. Als we dat de komende weken ook kunnen opbrengen, kan het seizoen nog leuker worden dan die al is. Hopelijk vallen de blessures van Erik van der Pot en Wim de Bolster mee. Iedereen wil er natuurlijk bij zijn tegen Kagia. Eerst gaan we ons opmaken voor LSVV’70. Lastig zat, want zij verkeren in gevaar.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Sjaardema, Boumans, Lagendijk, Hamerling, De Bolster, De Jong, Van der Pot (Scheffer), Groote, Van Empel, Van Gent.