ts-kagiaHeel even, op wat de mooiste 10 mei ooit in Lisserbroek had kunnen worden op voetbalgebied, stond Kagia weer in de tweede klasse. 2-1 voor, kort te spelen en tegen tien Leidschendammers. SEV prikte echter alsnog de 2-2 erin en daarmee was het eigenlijk gedaan met de titelkansen van de oranjehemden. In de noodgedwongen te spelen nacompetitie was het op, over en uit met de dadendrang van de manschappen van Jerry Ubink.

,,Uiteraard heb ik dat niet aan de spelersgroep verteld, maar mijn gevoel gaf mij in die middag dat wij de slechtste papieren hadden voor de nacompetitie. En dat is gebleken. De tik is te hard aangekomen en daarnaast moesten we een batterij aan spelers missen in de nastoot tegen SEV en DWO. En tegen Zevenhoven is dat niet anders geweest, waarbij we onszelf zaterdagmiddag hebben geblameerd in de eerste helft. De return van dinsdagavond was uiteraard slechts een wassen neus”, somde Ubink de tweeënhalve week op na de gemiste kans op de slotdag van de reguliere competitie.

Zevenhoven won met 1-6 in de eerste rondgang van de tweeluik en dus was de 3-0 van gisteravond ook niet geheel verrassend te noemen. ,,We hebben het serieus wel geprobeerd en we waren voor rust ook de bovenliggende partij, ondanks dat we zes basisspelers misten. Dan moet je geluk hebben dat er eentje invliegt en dat zijn onrustig worden. Jelle Boot scoorde ook wel, maar zijn goal werd afgekeurd. De keeper zou de bal vast hebben gehad, terwijl hij zijn voet er tegenaan plantte. Vlak voor rust werd het 1-0 en dan weet je helemaal dat het seizoen erop zit.”

Dat Zevenhoven na rust verder uitliep, deed niet meer ter zake. Voor Kagia stond er al een handtekening onder verlenging van de derde klasse. ,,De nederlagen tegen Zevenhoven hebben niet zo zeer met die ploeg te maken, maar meer met ons en het feit dat we in de beslissende fase teveel kwaliteit misten. Daar hebben ze van geprofiteerd. Hun arrogantie vind ik misplaatst, als ik eerlijk mag zijn. Ik heb er dan ook geen moeite mee wanneer Zestienhoven uiteindelijk promoveert en niet deze tegenstander.”

Ondanks de dubbele nederlaag in deze confrontatie en de vierde verliespartij tijdens het ‘toetje’, is Ubink van mening dat het een mooi seizoen was. ,,Absoluut, want we zijn van ver gekomen. Tijdens de winterstop stonden we ver weg van de eerste plaats en de inhaalrace is geslaagd geweest. Uiteindelijk worden we gedeeld eerste, maar heb je toch geen prijs. Het was een mooi seizoen met een teleurstellend slot. Toch heb ik een prima gevoel overgehouden aan deze club met prima mensen eromheen en een groep spelers waar ik graag mee heb gewerkt. Jammer dat ik niet heb kunnen afsluiten met een prijs.”

Opstelling Kagia: S. Goudriaan, Tulen, Scholte, Robelus, Sluymer (Spols), Thissen, Timmermans, A. van der Lans, Boot (Visser), Zonneveld (B. van der Lans), De Wit.