Derde klasse A (zaterdag)- Na de eerste winst van het seizoen van Kagia op WDS van vorige week, kwam daar nu een driepunter bij in een uitwedstrijd. De ploeg van Antwon Wijsman wees BSC’68 terug met 1-3, maar onverdeeld tevreden was de trainer niet.

,,Uiteraard ben ik blij met de punten, maar ik moet ook kritisch zijn. We hebben niet gebracht wat we kunnen en hebben BSC daardoor te lang in leven gehouden. Het was ronduit slordig in balbezit en we maakten heel veel verkeerde keuzes. Dan speel je een lastige wedstrijd en pas in de slotfase hebben we onszelf kunnen bevrijden, hoewel de gehele tweede helft van onze kant ook beter was dan voor de pauze.”

Kagia_2014_2015_Timo SluijmerDe Lisserbroekers kwamen met 0-1 voor door de sterk spelende Timo Sluymer (foto), maar voor de rust maakte de thuisploeg de gelijkmaker. ,,Daarmee hielpen we hen in het zadel. We hadden er zelf ook nog eentje kunnen maken met Niels Ganzevles trouwens. Maar over het geheel genomen was het te mager in die fase.”

Na de rust verdwenen de slordigheden meer en meer bij Kagia en weer kregen de bezoekers twee kansen om op voorsprong te komen. De 1-2 viel uiteindelijk wel door Ruud Heuseveldt. ,,Te laat naar mijn zin, maar die 1-2 betekende wel dat zij moesten komen en wat anders moesten bedenken. Dat lukte ze niet en in dat kwartiertje hebben vooral de routiniers met hun voetbalgogme ervoor gezorgd dat we niet meer in de problemen zijn geraakt. De 1-3 van Mark Zonneveld was een logisch gevolg en dus zetten we de lijn voort qua punten. Voetballend gezien was het dus niet goed en daar gaan we weer mee aan de slag. Over twee weken ontvangen we UVS, andermaal een leuke uitdaging. O nee, we hebben zeker geen knikkende knieën. Die hebben we voor niemand trouwens. Je ziet aan de stand dat de wereld er binnen enkele weken zomaar weer anders uit kan zien. Voorlopig moeten wij ons weg spelen uit het rechterrijtje en dan zien we wel verder. Maar dat er kwaliteit aan boord is, is me al tijden duidelijk. Ons tweede staat tweede met een nog jonger team, dus Kagia is goed bezig.”
Opstelling Kagia: Van Iperen, Timmermans, Van der Lans, Thissen, Mahli, Clemens, Lambooij, Sluymer, Ganzevles, Ligtenberg, Heuseveldt.