vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKagia versus Oegstgeest: de nababbel

Kagia versus Oegstgeest: de nababbel

-

Derde klasse A (zaterdag)- Kagia gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van Anton Wijsman begon weifelend aan het seizoen. Na vier wedstrijden was er nog geen duel gewonnen en SEV zorgde zelfs voor een oorwassing (7-1). Wijsman panikeerde geen moment en gaf aan dat zijn jonge groep simpelweg tijd nodig zou hebben. Vooralsnog krijgt hij gelijk. Kagia is middenmoter en is in staat om hier en daar te pieken. Oegstgeest begon eveneens haperend, kende wat oplevingen, maar staat halverwege in de gevarenzone. Niet in de laatste plaats door vier nederlagen op rij na winst op Roodenburg begin november. J.l. zaterdag was Kagia met 3-2 te sterk voor de brigade van Jerry Ubink, de voorbije jaren nog aan het roer aan de Kikkerbeetstraat.

Wijsman was er zaterdag niet bij om privéredenen en werd op de bank waargenomen door John Heuseveldt, oudere broer van middenvelder Ruud. Hij sprak van een verdiende zege. ,,Ze lieten ons het spel maken en zakten ver in. We gingen daar goed mee om, maar moesten wel waken voor de juiste balans. Zij loerden immers op de uitbraak. Onze doelpunten kwamen voort uit individuele kwaliteiten. Dat kan je wel aan Dirk-Jan Ligtenberg en Rens Lamboo overlaten (zie het eerder geplaatste verslag, red.). Na rust werd het bij ons minder, maar dat had simpelweg te maken met het feit dat zij wel iets moesten bij een 2-1 achterstand.”

Broer Ruud zorgde voor de 3-1 met een alleraardigste hakbal. Dat was een bekroning op zijn sterke wedstrijd. Hij glunderde dan ook van oor tot oor na afloop. ,,Dat was een lekkere goal ja. Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen. Eerlijk gezegd vond ik Oegstgeest nogal laf spelen. Je zou toch zeggen dat zij een driepunter wel zouden kunnen gebruiken gezien de ranglijst.”

Verliezend coach Ubink pareerde die bewering. ,,Het was een tactische keuze om ze te laten komen. Spelen vanuit de organisatie. Achteraf bezien was dat misschien niet zo verstandig. Ik bedoel daarmee te zeggen dat we in de eerste helft tot aan de 1-1 nauwelijks een duel pakten. En zij konden te vaak met een crossbal de vrije man vinden omdat we teveel ruimte weggaven. Later stond het wel beter, maar zeker in de eerste fase hadden we het oprecht moeilijk.”

Na de 3-1 werd het 3-2 door invaller Joep Zenden en mocht Oegstgeest blijven hopen op het voorkomen van een nederlaag. John Heuseveldt: ,,Die 3-2 viel te snel. Dat overkomt ons wel vaker dit seizoen. Dat is toch het jeugdige elan en de onvolwassenheid. Daardoor speel je toch nog een lastige eindfase, maar met strijd hebben we die zege over de finishlijn getrokken. Okay, na rust was het moeizaam. Maar in de eerste helft hebben we lange tijd gedicteerd. Zij waren voor die 1-1 nog niet in de buurt geweest van ons doel.”

Ubink sprak dat niet tegen, maar hield zich liever vast aan een fase na rust. ,,Binnen een minuut tijd stonden we twee keer alleen voor Sander Goudriaan. Daar hadden Joep en Abel Bormans kunnen scoren en dan is het wel gewoon 2-2. Helaas kregen we dat soort kansen niet meer na onze 3-2. In die fase heb ik Dylan Dijkstra met zijn lengte naar voren geschoven, maar dan moet je die lengte wel benutten. Ik denk dat het bij ons allemaal slimmer en gretiger kan en ook moet. Het is duidelijk dat we te laag staan en er is een kloof met de veilige tiende plek. Wanhoop is er evenwel zeker niet, want ik heb zeker een plan hoe het beter kan. Blijft staan dat de spelers dat zullen moeten uitvoeren. Terugkijkend op de eerste seizoenshelft kan ik zeggen dat we enkel tegen SEV niets in te brengen hadden, maar voor het overige hebben we tegen alle tegenstanders waarvan we punten verloren de mogelijkheden gehad om er meer uit te halen. We verloren ook vaak met een doelpunt verschil. Feit is wel dat we te weinig scoren.”

Heuseveldt was blij met de zege en de goal van zijn broertje. ,,We zijn vier handen op 1 buik en zo vaak scoort hij niet. Deze was fraai te noemen. Voor de grap gaf ik aan dat ‘ie gedronken moest hebben’. Alle gekheid op een stokje; deze zege is heel lekker. Ik denk dat iedereen de bereidheid heeft gehad om een stap extra te lopen. Voor Anton en zijn moeilijke week waarin hij zijn vader heeft verloren. Ik ken Anton heel goed, niet alleen van de bank. Hij is de broer van mijn tante. We kunnen nu met een goed gevoel even gas terugnemen. Kagia moet dit zeker nog vaker kunnen opbrengen. Ik ben ervan overtuigd dat we het alle ploegen lastig kunnen maken. Enkel tegen Koudekerk laatst kwamen we niet verder dan de zestien. Maar die wedstrijd, waarin we een stapje terug maakten, hebben we bij deze weer weggepoetst.”

Ubink gaat dus met een ander gevoel de feestdagen in, maar bleef uiteraard optimistisch gestemd. Tenslotte had hij ook nog een woordje klaar voor zijn ex-club. ,,Ze spelen degelijk en geven weinig weg. Kagia heeft zonder meer stappen gemaakt. Vandaag stonden er zeven spelers in die bij mij ook speelden. Daarbij hebben ze enkele versterkingen en dat zie je terug op het veld. Ik gun ze het beste, maar er is voor ons werk aan de winkel. We gaan er druk mee aan de slag.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read