ts-kagiaOp vrijdag 27 juni is het eerste elftal van Kagia afgereisd naar het plaatsje Stadtkyll in de Duits Eifel. Dit weekend werd aangeboden door CreativEventz en LAV vanwege het winnen van de CreativEventz -toto. Rutger Goudriaan, Jeffrey Nijenhuis en Ben van der lans hadden deze prijs namens het team in de wacht gesleept!IMG_1693[1]

Tegen de avond kwam de groep aan in Stadtkyl. Na een kort ontvangst konden de blokhutten worden ingetrokken. Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. Onder het genot van onder meer een Duitse Wienerschnitzel werden de plannen gesmeed voor de avond. Met wat hulp van de bediening werd besloten om naar de kermis in Hillesheim te gaan. Daar zou een grote tent zijn waar een zogeheten BigFM party zou plaatsvinden. Het werd een gezellige avond en met in het achterhoofd de outdoor activiteiten van de volgende dag werd niet (al) te laat weer richting Stadtkyll afgereisd voor een welverdiende nachtrust.Creativ EventZ logo 70x29

IMG_1691[1]Het programma op zaterdag startte om 10.00 uur met boogschieten. Roland van der Giessen van CreativEventz begeleidde de groep voor dit onderdeel. Opvallend genoeg wisten de meesten van de groep het bord te raken. En na een avondje doorzakken is dat knap te noemen. Absolute topper was Stef Feeleus gevolgd door Stefan Tulen. De derde plek werd in een barrage bepaald tussen Arjan van der Lans en trainer Ubink. Laatstgenoemde werd nipt verslagen waardoor Arjan zich op de derde plek posteerde.
Na het boogschieten stond er een mountainbiketocht op het programma. Bij deze activiteit sloot ook de rest van de groep zich aan die op zaterdag ochtend was afgereisd. De tocht werd een ware beproeving. Er werd een flink tempo aangehouden, waar menig speler zich zwaar in het zweet moest werken om de top te bereiken. Ook het afdalen was niet eenvoudig. Door ruw terrein kon iedereen zich toch staande houden en zonder kleerscheuren het dal bereiken. Met nog een klein klimmetje in het verschiet kon de groep zich weer herenigen bij het vertrekpunt en kon een (voor sommigen) broodnodige pauze worden gehouden.

Het middagprogramma bestond uit een klimparcours met als hoogtepunten de Tarzanslinger en Tokkelbaan. Ook hier werd kracht en uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Toch konden de meesten op eenvoudige wijze het parcours overmeesteren. Na beide parcours te hebben gedaan was het tijd voor een drankje. Instructeurs Roland en Reinier werden hartelijk bedankt en met redelijke spoed werden de blokhutten opgezocht voor een versnapering.

IMG_1707[1]

Natuurlijk moest ook de zaterdagavondwedstrijd worden gekeken (Brazilië- Chili). Gelukkig konden we terecht bij het naastgelegen restaurant van Landal. Na een goede maaltijd en spannende wedstrijd was het tijd om richting Keulen af te reizen. De trip werd gedaan met een discobus. In deze bus was ook een bar ingericht en hier werd ook met gretig aftrek gebruik van gemaakt. Eenmaal aangekomen in Keulen was het tijd om een kroeg op te zoeken. Zo gingen een aantal hun eigen weg en werd er het nodige genuttigd om na een geslaagde avond moe maar voldaan met de bus weer terug te gaan naar Stadtkyl.

IMG_1699[1]Na een korte nacht was het zaak om snel af te reizen naar Nederland. Na de nodige schoonmaakwerkzaamheden te hebben verricht mocht de groep vertrekken om zodoende op tijd in Nederland te zijn voor de wedstrijd van het Nederlands elftal. En de afloop daarvan zorgde voor de kers op de overheerlijke taart.

Wij willen CreativEventz en Leidenamateurvoetbal van harte bedanken voor het mogelijk maken van dit top weekend!
Jerry Ubink