In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In deze bijdrage Niels Ganzevles, speler van Kagia.

 HvHL Niels Ganzevles Niels GanzevlesMijn naam is Niels Ganzevles, geboren op 24-05-1989 in Heemstede. Ik woon mijn hele leven al in Lisserbroek. Samen met mijn ouders en zus. In het kader van mijn HBO-opleiding Integrale Veiligheidskunde, werk ik 4 dagen in de week bij het Bureau Gemeentelijke Crisisbeheersing wat onderdeel uit maakt van de Veiligheidsregio Hollands Midden. Hier houd ik mij bezig met het ondersteunen van de gemeenten op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding.
Mijn voetballoopbaan Ik voetbal sinds de F-junioren bij V.V. Kagia. Nadat ik in de jeugd alle standaardelftallen heb doorlopen speel ik nu al enkele jaren in de selectie.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Wielrennen, uitgaan, reizen
Waar zet jij jouw team op in dit seizoen. M.a.w. wat levert de tweede seizoenshelft op? Als degradant uit de 2e klasse vind ik dat je voor de titel moet spelen. De tweede competitiehelft hervatten we uit bij de koploper. Bij winst doen we nog volledig mee. Anders d.m.v. een periodetitel proberen te promoveren.
Mijn basis van Oranje Stekelenburg, vd Wiel, Heitinga, Martins Indi, Blind, De Jong, Strootman, Sneijder, Robben, Huntelaar, V Persie
Mening over poule-indeling van Nederlands Elftal Een zware poule, waarin we met Chili gaan strijden om plek 2 achter Spanje.
Eerste vijf en laatste vijf in de ere-divisie 1e:Ajax 2e:Vitesse 3e:Feyenoord 4e: Twente 5e:PSV14e: Heracles 15e: RKC 16e: ADO 17e: Cambuur 18e: NEC
Deze clubs volg ik wel in de regio en waarom? FC Lisse & Kickers ’69 omdat hier bekenden en familie speelt. TAVV, Be Fair en Valken ’68 omdat ik benieuwd ben hoe zij het in de 2e klasse doen.
Zaterdag-en zondagvoetbal Na de wedstrijd doen we geregeld met het team nog een biertje en ga ik daarna nog op stap. De zondag is dan ook een dag om te herstellen van de wedstrijd maar ook zeker van de nacht. Dit gaat niet wanneer ik mijn wedstrijden op de zondag zou spelen i.v.m. werk en school.
Tot wanneer denk je door te gaan? Zo lang ik nog met plezier op het veld sta en het te combineren valt met mijn werk/school ben ik voorlopig nog niet van plan om te stoppen.
Jouw club en de toekomst Kagia wil graag naar de 2e klasse en daar ook blijven. Vorig seizoen hebben we voor het eerst mee mogen doen en dit smaakte naar meer. Wel vind ik dat dit voornamelijk met ‘eigen jongens’ moet gebeuren en geen spelers van buitenaf.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1.    Voor het eerst in het bestaan van Kagia promotie naar de 2e klasse2.    De kampioenswedstrijd van Ajax tegen Twente in 20113.    Het kampioenschap met Kagia 2 in 2011
Huidige trainer vertrekt. Hoe zit jij daarin? Voorkeuren voor een opvolger? De trainer gaf aan dat zijn ambities verder reiken dan dat Kagia kan bieden. In bepaalde situaties merk je dit ook wel, er is een verschil in beleving tussen de trainer en het team. Dan vind ik dat hij een juiste keuze heeft gemaakt. Anders volgen er alleen maar irritaties.Of het realistisch is betwijfel ik, maar ik zou het mooi vinden als Jimmy Simons terug zou komen, in de periode dat hij hier trainer was heb ik namelijk veel van hem geleerd.
Dat vind ik nou humor Programma’s zoals: Draadstaal, Koefnoen en de grappen in de kleedkamer natuurlijk.
Dat zou ik nou nooit doen Autorijden met drank op.
Daar krijg ik enorme jeuk van Hyacintenbollen
Zo zielig.. Weerloze ouderen die overvallen en/of beroofd worden.
Olympische Winterspelen Fantastisch sportevenement, waarin ik veel gouden plakken verwacht van de Nederlandse schaatsers. Wel vind ik dat het in een andere stad gehouden moest worden. Hoe er in Rusland over bepaalde zaken wordt gedacht is niet meer van deze tijd.
Hoe halen ze het in hun hoofd… Om tijdens de jaarwisseling voor circa €70.000.000 aan vuurwerk de lucht in te schieten.
Levensmotto Beter spijt van de dingen die je gedaan hebt, dan spijt dat je ze niet gedaan hebt.
Knap ik op af bij vrouwen Onverzorgd, asociaal en bemoeizuchtig gedrag.
Daar maak ik me enorme zorgen om Toenemende geweld in de Nederlandse maatschappij
Was voor mij HET nieuws van 2013 De onthullingen van Edward Snowden over de spionagewerkzaamheden van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA.
Dat lees ik hoofdzakelijk Sportkatern en Biografieën
Te gek voor woorden Het gedrag van FIFA-baas Blatter.
Mijn drie favoriete tv-programma’s VI, Studio Sport en Flikken Maastricht
Deze drie mensen zou ik wel eens willen treffen en waarom? 1.    Richard Branson, ik heb zijn biografie gelezen. Een inspirerende persoon van wie ik nog veel zou kunnen opsteken.2.    Johan Cruijff, zijn visie op het voetbal is uniek en die zou ik graag wel eens willen bespreken.3.    Mario Balotelli, een avondje met ‘m op stap. Eens kijken of die echt zo gek is als dat gezegd wordt.
2014 wordt het jaar van… De sport, de Olympische Winterspelen, Tour de France en het Wereldkampioenschap voetbal. Mooie evenementen, die ik op de voet ga volgen.