Voor Kagia lijkt het eerste duel na de winterstop meteen bepalend te zijn voor de titel. Wint de ploeg van Jerry Ubink dan wordt de achterstand verkleind tot vijf punten, maar blijven de punten bij koploper DWO achter in Zoetermeer dan is het kampioenschap vrijwel onbereikbaar voor de Kagianen. Het seizoen kan dan evenwel nog worden opgefleurd met nacompetitievoetbal om alsnog een kans te maken op een terugkeer in de tweede klasse. Onze redactie sprak met Ubink over de (on)mogelijkheden en zijn toekomstige avontuur.

Ubink ziet uit naar de tweede seizoenshelft en weet dat 18 januari cruciaal is. ,,Zeker voor de race om de titel. Wij hebben pal voor de winterstop twee keer verloren en zijn achterop geraakt. Als we nog iets willen dan zullen we DWO moeten kloppen zodat het weer wat in elkaar schuift. Een duidelijke missie. Op zich denk ik overigens dat SEV uiteindelijk de te kloppen ploeg is. De kar van DWO kraakte voor de winterstop al aardig en ik geloof niet dat SEV heel snel gaat wankelen. In elk geval kunnen we bij een nederlaag onze focus gaan richten op andere prijzen, want dan kom je er niet meer bij. Dus we kunnen gelijk aan de bak, dat is voor iedereen hier duidelijk.”

Jerry Ubink resultaatOp de openingsdag van de tweede seizoenshelft staat ook Oegsgteest versus SEV op het programma en dat zijn de huidige nummers vier en twee. ,,In dat opzicht kan de competitie dus of veel spannender worden of DWO en SEV slaan een definitief gat en gaan het samen uitmaken. Het wordt een boeiend weekend derhalve. ,,Dat wij verloren van Oegstgeest en SEV was jammer, maar dat kon gebeuren want dat zijn twee prima ploegen. Ik zit veel meer in mijn maag met gemorste punten tegen andere tegenstanders. Zo wonnen we niet uit bij LSVV’70 en Oosterheem en dat puntenverlies breekt ons meer op in de stand tot nu toe. Qua wedstrijdverloop hadden de uitslagen tegen SEV en Oegstgeest ook onze kant kunnen uitpakken overigens.”