ts-kagia(Zaterdag,3A)- Kagia is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd na de winterstop winnend af te sluiten. De Lisserbroekers konden hun borst nat maken, want er stond meteen een bezoek aan koploper DWO op het programma. Tijdens een weinig spectaculaire wedstrijd kwamen ze echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de ploeg van Jerry Ubink niets anders rest dan voorlopig plaats te nemen in de wachtkamer.

Voorafgaand was al duidelijk dat de eerste wedstrijd na de winterstop meteen een cruciale wedstrijd zou worden voor Kagia. Trainer Ubink gaf in de winterstop al aan dat er van DWO gewonnen moest worden als zijn ploeg nog wat wilde dit jaar ten opzichte van de titel. En zo is het. Acht punten was de achterstand vooraf voor nummer drie Kagia op koploper DWO. Ook aanvaller Jelle Boot was gebrand op een goed resultaat. ,,We moesten drie punten pakken en het gat zo kleiner maken.

Jelle Boot Kagia resultaatDe wedstrijd begon van beide kanten wat afwachtend. Boot (foto): ,, Ik denk dat dat kwam omdat het een wedstrijd was die we allebei echt niet wilden verliezen. Zo gingen zowel DWO als wij de wedstrijd in. Het spel was niet mooi en er werd veel met lange ballen gespeeld. DWO had wat meer kansjes dan ons. Ze gingen een aantal keer zo door op Sander (red. Goudriaan), die onwijs goed stond te keepen. Hij heeft ons echt in de wedstrijd gehouden.’’

Helaas kon ook Goudriaan niet voorkomen dat DWO op een 1-0 voorsprong kwam. De goal veranderde verder weinig aan het spelbeeld. Er was dan ook een dood spelmoment voor nodig voor Kagia om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Ruud Heuseveldt werd door niemand aangeraakt en zo werd het een stief kwartier voor tijd 1-1. Een teken voor Kagia om nog even alles op alles te zetten. Het mocht echter helaas niet baten, treurde Boot. ,, Wij hadden als spelers nog wel even door willen spelen. We hadden het gevoel dat hij eraan zat te komen. Je merkte dat zij op elkaar begonnen te zeiken en wilden dat er zo snel mogelijk werd afgefloten.”

Trainer Ubink noemde Kagia na afloop ‘de meest fortuinlijke’. ,,Zo eerlijk moet je zijn. Zij kregen meer kansen en Sander heeft ons meerdere malen moeten redden. Wel mikte Rutger Goudraan tegen de paal na de rust en dat had de 0-1 kunnen betekenen. Dan loopt het wellicht anders, maar al met al hebben we niet veel gevaar kunnen stichten. We hebben in elk geval met veel strijd gespeeld, maar waren niet altijd even gelukkig in de speelwijze. Voorlopig is de derde plaats nu heilig voor ons, want daarmee zouden we ook nacompetitie veilig stellen.”

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen laagvlieger BSC ‘68 op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moet worden, aldus Boot. ,, Het is nu erop of eronder. Als we volgende week niet winnen wordt het gat te groot. We moeten hoe dan ook profiteren van puntenverlies bij het onderlinge duel tussen SEV en DWO. En de derde plaats mogen we niet afstaan.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans (Boot), Thissen, Scholte, Sluymer, Nijenhuis, Heuseveldt, Clemens, R.Goudriaan, Ganzevles, A. van der Lans (Imanse).