ts-meerburgWinnen was het devies. De nacompetitie het doel. En dan, wie weet zou het dan toch lukken. Promotie. Maar voor Meerburg ging deze vlag niet op. Op bezoek bij Alkmania werd er met 3-2 verloren. Hiermee verloren de mannen van Nico van der Salm de kans op een plaatsje in de nacompetitie en kunnen de netten omhoog en de cornervlaggen worden opgeborgen.

Voor beide teams werkten de omstandigheden niet in hun voordeel. De vele paraplus langs de lijn aan het Gerrit Loos Pad verraadden het al een beetje. De regenbeschermer was hard nodig. Want de hemel huilde zijn dikste tranen. Ook de harde wind die over het veld raasde gaf de elftallen van Alkmania en Meerburg geen duwtje in de goede richting. Ballen schoten door of werden meegenomen door de wind. Veel slidings, want met een nat veld kun je lekker doorglijden. Alleen komt dat het voetbal vaak niet ten goede. Niet ideaal dus voor een belangrijke pot. Want zowel Meerburg als Alkmania maakte nog kans op een prijs. Een prijs in de vorm van een plaats in de nacompetitie. Op de andere velden moesten de uitslagen wel gunstig zijn, maar dan zou het moeten kunnen.

,,We hebben het vandaag niet laten zien. Het was niet goed genoeg. Teleurstellend. We wilden wel, maar konden niet,’’ aldus de verliezende trainer Van der Salm. En daar had de oefenmeester het bij het juiste eind. Treffend voorbeeld was het moment dat Alkmania op een 3-2 voorsprong kwam. Er was op dat moment nog ongeveer een kwartier te spelen. Maar waar je aan een waar slotoffensief zou denken, kwam dat er totaal niet van. Een lob van Thijs van Wetten, die door de afzwaaiende doelman van Alkmania, Pjotr van der Marel, maar ternauwernood uit het doel werd getikt en het schot dat voortkwam uit de daaropvolgende corner van diezelfde Van Wetten waren de enige grote wapenfeiten van de Meerburgers in dat laatste kwartier. De echte wil om voor een gelijkspel of een overwinning te strijden leek er niet te zijn.

,, Je komt nog op 0-1 (goal Joep van Vuren), maar geeft te makkelijk de doelpunten weg. Het is zonde, het liep vandaag niet”, is de mening van Joeri van der Voort, aanvoerder van Meerburg. De rossige middenvelder stond in deze wedstrijd een aantal maal aan de basis van een aanval van de Zoeterwoudenaren. Gezegend met een mooie trap in het linkerbeen bracht hij zijn medespelers in stelling, maar de mogelijkheden werden niet in doelpunten omgezet.

Meerburg kwam dus zoals gezegd op 0-1, maar al vrij snel werd het gelijk. Miscommunicatie in de Meerburger defensie werd ze fataal. 1-1 via Don Crama. Vlak na rust kwamen de mannen in het wit en zwart op achterstand. Roy Weenink, de rechtsbuiten van Alkmania, kon naar hartenlust kappen en draaien rond de zestien, voordat hij de bal achter doelman Van Polanen schoof. Het zag er niet naar uit dat Meerburg terug in de wedstrijd zou komen. Het ontbrak aan de ware winnaarsmentaliteit. Misschien was al bekend wat de andere tussenstanden op de velden waren en de ploeg dus wist dat winst niet genoeg zou zijn. Maar dan nog. Onder deze omstandigheden, veel regen en harde wind, is het toch fijner douchen met drie punten in de kleedkamer.

In de 69e minuut kwam Meerburg dan toch op 2-2. De bal bleef na een corner in de kluts hangen in het zestienmetergebied. Barry Verboon, die aan het eind van de wedstrijd zou uitvallen met een op het oog zware blessure, was er als de kippen bij om de trekker over te halen. Maar nog geen vijf minuten later bracht Weenink, met zijn tweede doelpunt van de dag, Alkmania weer op voorsprong. Meerburg was, zoals eerder vermeld, niet bij machte om nog iets aan deze stand te doen. Zo eindigde het seizoen voor de ploeg uit Zoeterwoude in mineur.

,,Het is te wisselvallig geweest dit seizoen, de ene week was het goed, de andere week weer slecht. We hadden nog wel nacompetitie willen spelen. Maar goed, we gaan er volgend jaar weer voor. Nieuwe trainer, nieuwe kansen”, aldus van der Voort.

Vertrekkend coach Van der Salm, hij zal volgend seizoen DoCoS onder zijn hoede nemen, sprak zich in soortgelijke woorden als zijn aanvoerder uit. ,,Het is teleurstellend dat het niet gelukt is om dit seizoen te promoveren. Dat was het doel. Ik had Meerburg graag teruggebracht naar de tweede klasse.’’ Maar dat is helaas niet gelukt en dus zullen de mannen volgend seizoen, onder leiding van Ron de Roode, opnieuw in de derde klasse hun opwachting maken.

Alkmania- Meerburg 3-2

Doelpunten: 21. 0-1 van Vuren, 27. 1-1 Crama, 54. 2-1 Weenink, 69. 2-2 Verboon, 74. Weenink.

Alkmania: Van der Marel(82. M. van der Meer), Willems, Bouwmeester, van der Meer, Gelmers, Gies Broesterhuizen (62. van der Zwet), J. van der Meer, van Veen, Weenink, Crama(72. Smeins), Marsiglia.

Meerburg: Van Polanen, J. Verboon, van der Meer, Brandsma, de Jong (58. Laan), Paap (37. Candido), van der Voort, van Wetten, Moerman, B. Verboon, van Vuren