HomeZaterdagDerde klasseKansenfestijn bij winnend GOL Sport tegen SJZ

Kansenfestijn bij winnend GOL Sport tegen SJZ

-

Derde klasse A (zondag)- Dat een wedstrijd spectaculair en vermakelijk kan zijn bewezen gastheer GOL Sport en uitdager SJZ zondagmiddag aan de Boshuizerkade voor pakweg honderd toeschouwers. In een knotsgekke wedstrijd, waarin de mooiste doelpunten te bewonderen waren en de grootste kansen gemist werden, trokken de manschappen van trainer Taoufik Maatoug met 5-2 verdiend aan het langste eind. Vermakelijk, doldriest en beklijvend.

SAM_5239

Winst was zondagmiddag voor beide ploegen noodzakelijk om nog enigszins in de buurt te blijven van de top vijf. Na vorige week hadden beide elftallen nog wat recht te zetten. De ploeg van Maatoug verzuimde om koploper Hillegom pijn te doen en de manschappen van SJZ-trainer Rob van de Wijngaard konden een veilig lijkende 2-0 voorsprong tegen MMO niet over de streep trekken.

De twee rivalen hielden elkaar vooraf aan het duel met negen punten in evenwicht. In het treffen met Hillegom, een week terug, miste de gastheren gedurende negentig minuten handenvol kansen. De trainingen midweeks van Maatoug, gericht op afwerken, hadden hun uitwerking niet gemist. Binnen het halfuur was de wedstrijd feitelijk al gespeeld . De 1-0 al vroeg in de wedstrijd van Galid Mrani, die ongehinderd vrije doorgang kreeg, was fraai te noemen waarbij SJZ-doelman Niels van Diemen overigens niet geheel vrijuit ging. De treffer van Othman Elhammouchi, die een schitterende vrije trap van Nick van der Reijden achterwaarts binnen kopte, was schoon te noemen voor de 2-0.Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de 25e minuut door de ongrijpbare Mohamed Achahbar, die een schitterende crosspass over 40 meter van Mrani onbedaarlijk hard in de kruising joeg 3-0.

SAM_5244

De ploeg van Van den Wijngaard werd eindelijk wakker en kreeg volop kansen om wat terug te doen. Zo had Kevin Bos na een half uur geen geluk nadat zijn vrije trap het houtwerk raakte. Ook spits Thomas Wijsman had weinig geluk aan zijn zijde. Uit een indraaiende hoekschop raakte Wijsman de paal. De dik verdiende treffer (3-1 ) van Hans Coret viel in een fase waarin de gasten het spel dicteerden. Een fraaie volley van Frank Willemse had met wat geluk de aansluitingstreffer kunnen zijn. Ook de thuisploeg kreeg kansen genoeg om de marge te vergroten. Achahbar zag nadat hij zijn tegenstander voorbij was gesneld een medespeler over het hoofd, kort daarna werd de bal van de doellijn gehaald nadat doelman Diemen reeds gepasseerd was.

In de tweede helft ging na een minuut Van Dieman in de fout. De hoekschop van Adil Moutaoussut werd door de ongelukkige poortwachter zelf tot een eigen doelpunt geproduceerd (4-1), nadat dezelfde speler enkele teller eerder miste voor een verlaten doel. Wederom waren de gasten niet scherp aan de tweede helft begonnen en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd.

SAM_5247

Beide ploegen schiepen vervolgens in een flipperkastduel een niet bij te houden hoeveelheid kansen waarin de twee ploegen nog slechts eenmaal het net wist te vinden en de eindstand op 5-2 werd getild.

Ex-Lugdunummer Murat Bayrak speelde eerst als aanvaller en later als vleugelverdediger een goede wedstrijd. ,,Ik voelde me prima op de backpositie, maar kan trouwens als middenvelder ook goed uit de weg. Bij GOL Sport krijg ik in ieder geval mijn kansen, waar de trainer mij wil hebben speel ik. Het ging wat betreft het verzilveren van kansen een stuk beter dan vorige week, hoewel we er vandaag zeker een stuk of tien hadden moeten maken. Dit is in ieder geval een goed begin in de tweede periode.”

SAM_5250

Trainer Maatoug was na de 3-0 voorsprong er nog niet gerust op. ,,Het belangrijkste moment van de wedstrijd was de 4-1, daarna kon ik rustig in de dug-out blijven zitten.” De coach was overigens niet te spreken over de laatste 20 minuten van de eerste helft .,,Mijn laatste man had door moeten schuiven, we waren laten we zeggen even van de radar. Maar de landing leverde geen problemen op.”

,,Hier hadden we zeker geen rekening mee gehouden. We zijn ongelofelijk slecht aan het duel begonnen, nadat we wakker werden stonden we al op een hopeloze achterstand. Daarna kregen we mogelijkheden en kansen genoeg. De 4-1 direct na rust was de doodsteek voor ons”, sprak de gelaten SJZ-speler Nils Slingerland na afloop.

Opstelling GOL Sport: Oguzhan Yazici, Said Ajar, Rivelinho de Vlugt, Soufian Achghaf, Cazy Mazian Kaamouch, Galid Mrani, Mohamed Achahbar, Adil Moutaoussut, Othman Elhammouchi, Nick van der Reijden, Murat Bayrak.

Opstelling SJZ: Niels van Diemen, Sietse Loos, Martijn van Rijt, Kevin Bos, Nils Slingerland, Sjoerd Hulsbos, Hans Coret, Frank Willemse, Thomas Wijsman, Caleb van der Helm, Daan Hoogbruin.

Foto’s: met dank aan Peter de Goede