(Zaterdag,3A)- Waar er in de regio diverse wedstrijden werden afgelast, werd er op de Kikkerpolder wel gewoon gevoetbald. Op een drassig veld en met een harde wind waren de bezoekers uit Koudekerk thuisclub LSVV’70 met 0-3 ruim de baas. Voor Koudekerk betekent dat weer wat lucht, voor LSVV nemen de zorgen echter toe.

Mark van Leeuwen heeft gescoord voor Koudekerk
Mark van Leeuwen heeft gescoord voor Koudekerk
Beide ploegen zaten voorafgaand aan de wedstrijd niet in de allerbeste fase van de competitie. Koudekerk leverde vorige week een wanprestatie door op eigen bodem met 1-4 van Zwammerdam te verliezen, wat een midweekse speech van trainer Alex Redel tot gevolg had. Er moest gewonnen worden van LSVV om te voorkomen dat Koudekerk nog voor handhaving zou gaan moeten strijden. Met LSVV ging het niet veel beter. Achtereenvolgens werd verloren van Semper Altius, Lugdunum en Kagia, waardoor de teller in 2014 nog op nul stond. Om aan de onderste plekken te ontsnappen waren drie punten voor de Leidenaren zeer gewenst.

Genoeg om voor te voetballen dus, al moest worden gespeeld onder zware omstandigheden. Rick van Tol mocht voor Koudekerk voor het eerst sinds de winterstop weer in de basis beginnen. De rechteraanvaller was verrast dat de wedstrijd überhaupt doorging. ,,Ik was zeker verbaasd, het had zo hard geregend. Het veld viel op zich nog wel mee, al was het vooral aan de zijkanten heel drassig. Bij een voorzet zakte je standbeen gewoon een stuk weg. Daarnaast waaide het vooral heel hard.”

Duel tussen Geert Jan Jonk en Rick van Tol
Duel tussen Geert Jan Jonk en Rick van Tol
Van de harde wind had in de eerste helft vooral LSVV veel last, stelde verdediger Demian Flippo. ,,Met die wind viel nauwelijks te voetballen. We hadden de eerste helft wind tegen, waardoor we gigantisch onder druk kwamen. Voetballend kwamen we er totaal niet uit.”
Koudekerk was de gehele eerste helft de bovenliggende partij en creëerde wat kansjes via Van Tol en Mitchel Jansen. De grootste kans was echter voor de thuisclub. Spits Neal Petersen haalde vanaf een meter of tien uit richting de kruising. De achttienjarige keeper Mitchel Goudkuil voorkwam echter met een katachtige reflex een voorsprong voor LSVV. Een hele belangrijke redding, want het was Koudekerk dat even later alsnog verdiend op 0-1 kwam door een eigen doelpunt van Alen Stepjanovic, die per ongeluk een voorzet van Mark van Leeuwen binnen liep.

LSVV'70- Koudekerk (3)Na rust hoopte LSVV met wind mee de puntjes op de i te zetten, maar net als vorige week was het verval de tweede helft groot. Koudekerk was de gehele tweede helft heer en meester en kwam enkele minuten na rust via Van Leeuwen op 0-2. Vlak voor tijd maakte diezelfde van Leeuwen zijn tweede van de middag wat een 0-3 eindstand betekende. De uitslag had nog hoger uit had kunnen vallen als Koudekerk beter met de kansen was omgesprongen.

Flippo, afgelopen zomer overgekomen van RCL, zag hoe zijn ploeg de tweede helft geen vuist meer kon maken. ,,Zo slecht voetbalden we de eerste helft niet. Met de tweede helft de wind mee hoopten we dat we ons onder de druk uit konden voetballen, maar het leek helemaal nergens meer op. Na die 0-2 waren we geknakt. Er werden geen ballen vastgehouden, waardoor elke bal naar voren net zo hard weer terug kwam. We wonnen ook geen enkel duel meer: niet voor, niet achter en niet op het middenveld.”

LSVV'70- Koudekerk (4)Van Tol was logischerwijs wel tevreden. ,, We speelden echt een goede pot en zijn geen moment in de problemen geweest. We begonnen heel scherp aan de wedstrijd en hebben het redelijk eenvoudig uit gevoetbald. Echt als collectief, iedereen speelde een goede wedstrijd.” En de overwinning was nodig ook, gezien het matige spel van de afgelopen tijd.
De zege was extra bijzonder, omdat het de eerste driepunter buitenshuis dit seizoen betrof. ,,Dat uitsyndroom leefde niet heel erg, maar het is in ieder geval lekker. De laatste reeks wedstrijden hebben we zoveel punten verspeeld. Vooral omdat we te weinig als team speelden. Deze drie punten hadden we echt hard nodig. Nu verschaffen we onszelf wat lucht en kunnen we naar boven kijken.”

LSVV'70- KoudekerkVoor Flippo en zijn ploeggenoten zit naar boven kijken er voorlopig even niet in. ,, We horen bij een groepje van vijf ploegen onderin die vechten om behoud en moeten zorgen dat we uiteindelijk aan de goede kant eindigen.” Een verklaring voor de mindere resultaten van de laatste tijd heeft Flippo overigens wel. ,, Tja, we zijn wel mooi-weer-voetballers allemaal he. Ik maak me niet druk, als straks het zonnetje door gaat breken en het droog blijft gaat we genieten in optima forma.”

Van Tol hoopt dat deze wedstrijd een keerpunt zal zijn voor Koudekerk richting het restant van de competitie ,, De derde periode komt eraan en alles staat nog dicht bij elkaar. De oorspronkelijke doelstelling om bovenin mee te draaien is niet meer realistisch, maar wellicht kunnen we nog verassen. Volgende week een weekje vrij en daarna krijgen we Sportief uit. Als we ons niveau halen winnen we die gewoon en kunnen we hopelijk beginnen aan een mooie overwinningsreeks.