Derde klasse A (zaterdag)-Het Oktoberfest-feestje bij Koudekerk stond al gepland, maar een overwinning tegen Oegstgeest zou het alleen maar mooier maken. Dat was makkelijker gezegd maar het was al enige jaren geleden dat er een zege werd behaald tegen Oegstgeest maar een blik op de stand gaf perspectief.

IMGP0042

De keepers tombola bij Koudekerk blijft maar draaien. Waar de laatste wedstrijd Wouter Reijneveld het doel verdedigde, was Reijneveld de volgende keeper met een blessure en mocht Mitchel Goudkuil vandaag weer het shirt met nummer 1 aan. Verder kon Alex Redel wel weer beschikken over Richard Zijderveld, Sidney de Schepper en Mitchel Jansen. Al begon laatst genoemde nog wel op de bank. Echter moest Koudekerk het nog wel doen zonder Mark van Leeuwen, Akke Pennin was zijn vervanger vanaf de linkerkant, waar Roy van de Berg rechts speelde en Yvar de Groot de plek van Roy van de Berg op het middenveld innam.

Koudekerk wilde het verschil op de ranglijst snel in de score uitdrukken en zette vroeg druk op de defensie van Oegstgeest. Het leverde kansen op voor Mike van Velzen en Yvar de Groot, maar vooralsnog was het keeper Kevin Sip die zijn goal schoon hield. Aan de andere kant was het Roy Dijkstra die strandde op Mitchel Goudkuil en eigenlijk was hiermee het doelgevaar van de bezoekers voor de rust genoemd. Oud-Koudekerk spits Joep van Tulder kon amper worden bereikt en aan de bal werd hij goed afgeschermd. Gevolg was een ongevaarlijk Oegstgeest. Voor Koudekerk was het wel zaak om ervoor te zorgen dat het niet op Zwammerdam uit begon te lijken, wel kansen geen goals. In ieder geval voor de rust want die kende een 0-0 stand.

Vlak na het begin van de tweede helft viel het wel goed bij Koudekerk. Linksachter Fabian Roosenbrand kreeg de ruimte van Gino Opdam om op te komen en had de perfecte voorzet in huis. Akke Pennin kopte snoeihard de voorzet binnen en Oegstgeest-keeper Sip keek als zijn achternaam. Vlak na deze openingstreffer kon De Groot de wedstrijd beslissen, maar zag zijn inzet over de goal van Sip gaan. Hoewel het spelbeeld een goal van Koudekerk zou rechtvaardigen bleef deze uit en omdat het niet lukte om te scoren leek Koudekerk zich te laten inzakken om de voorsprong te verdedigen.

IMGP0063

Oegstgeest kwam zo vaker in de buurt van de goal van Goudkuil. In de slotfase was het man en macht naar voren bij de bezoekers, zelfs de lange doelman Sip meldde zich in het zestienmetergebied van Koudekerk om een punt te redden. Het leverde hachelijke situaties op en vlak voor tijd leek Oegstgeest zelfs een punt te redden, maar Van Tulder besloot de bal af te geven in plaats van zelf te schieten en het was Richard Zijderveld die op de doellijn zijn doelman te hulp schoot en Koudekerk daarmee van een ‘Oegstgeest-trauma’ afhielp.

Door de winst komt Koudekerk weer op de vierde plaats terecht en heeft het drie punten minder dan de nummer 3 S.E.V. De Leidschendammers speelden wel een duel meer. Zo werd het een mooie zaterdag voor Koudekerk, temeer omdat bekend werd dat Alex Redel zijn handtekening zette onder nog een seizoen Gruttolaan.

Ron van Welzen