HomeZaterdagDerde klasseLSVV'70 en Roodenburg hebben prima papieren

LSVV’70 en Roodenburg hebben prima papieren

-

derby days stadVoorafgaand aan de wedstrijd tussen LSVV en Roodenburg waren de belangen bij beide clubs zeer groot. LSVV moest winnen of minimaal een punt halen om uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving. Roodenburg had alle baat bij een overwinning om volop mee te blijven doen om de derde periodetitel.

De equipe van Wim Mugge en Freek Jansen kon dit weekend wederom terugvallen op de sterkst denkbare opstelling, hetgeen van Roodenburg niet gezegd kon worden. Mede door schorsingen van onder andere aanvoerder Erwin Verkuijlen en snelle aanvaller Abdel Ali Elbaroudi moest trainer Patrick Heijmans de nodige wijzigingen doorvoeren. In een vermakelijk en sportief duel werden de punten gedeeld. Het werd 1-1.

Misschien wel de belangrijkste goal van LSVV'70 dit seizoen...
Misschien wel de belangrijkste goal van LSVV’70 dit seizoen…

In het begin van de eerste helft speelde de studentenploeg attractief en aanvallend voetbal. Kansen voor Geert-Jan Jonk, Shander de Vries en Neal Petersen werden vakkundig gekeerd door Roodenburg-keeper Mike Armitage. Ook de daarop volgende hoekschoppen werden of een prooi voor Armitage of de Roodenburg-verdediging stond goed opgesteld. Aanvallend gezien werd al snel duidelijk dat het Roodenburg dit keer aan creativiteit ontbrak op het middenveld. Die slag werd duidelijk gewonnen door LSVV, dat vervolgens bij balverovering de balvaste Petersen probeerde te bereiken. Als vast aanspeelpunt probeerde hij Jonk of De Vries van voer te voorzien, hetgeen op slag van rust resulteerde in het eerste doelpunt. Na een goede uitbraak van LSVV werd de razendsnelle De Vries goed vrijgespeeld, die op zijn beurt Jonk een panklare voorzet gaf. Probleemloos werd de bal achter Armitage in het doel gewerkt.

Lang duurde deze voorsprong niet. Roodenburg ging getergd door de achterstand op zoek naar de gelijkmaker. Op slag van rust bediende Jeroen van Hooidonk met een goede voorzet Roodenburger Wesley Lancel, die beheerst de gelijkmaker aantekende. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de wetenschap dat medebewoner van LSVV op de Kikkerpolder, Lugdunum, achter stond bij het Zoetermeerse DWO, roken de studenten bloed. Hardwerkend en vol overgave werd in het begin van de tweede helft voor iedere meter gestreden om zodoende op voorsprong te komen. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet. Afstandsschoten van Jonk en De Vries gingen hoog over het Roodenburgse doel.

Roodenburg, dat meer probeerde de voetballende oplossing te zoeken, zag een fraaie inzet van Lancel over het doel verdwijnen. Het restant van de tweede helft was rommelig. Duidelijk was dat de krachten uit de studentenploeg verdwenen waren. Roodenburg wilde wel, maar stuitte keer op keer op de goed spelende LSVV-verdediging. Uiteindelijk werden de punten dus gedeeld. Voor LSVV is dit een zeer gunstige ontwikkeling. Gezien het feit dat Lugdunum uit bij DWO een pak slaag kreeg (6-0) lopen de studenten nu een punt uit op de groenwitten. Bij winst aankomend weekend bij het reeds gedegradeerde Oosterheem is handhaving een feit. De formatie van scheidend trainer Mugge heeft nu dus alles in eigen hand en zal bij handhaving een feestje vieren tot in de kleine uurtjes. Voor Roodenburg is het verhaal zo klaar als een klontje. Winst in de slotpartij levert een (vervangende) periodetitel op als best geklasseerde club zonder periode.

Drukte van belang in de zestien

Een opgetogen LSVV-verdediger Erik van de Haak met zijn blik op de wedstrijd:,,We wisten dat dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen zou worden. Twee weken geleden hadden we Sportief al weggezet en konden we ook niet meer rechtstreeks degraderen. Dat gaf ons vertrouwen voor deze wedstrijd. We waren ons ervan bewust dat we minimaal een puntje moesten binnenslepen tegen het sterke Roodenburg. En dan moesten we natuurlijk ook hopen dat Lugdunum zou verliezen in Zoetermeer. In de eerste helft gingen we er dan ook vol voor en speelden we gewoon goed voetbal. We kregen voor mijn gevoel ook ruimte om te kunnen voetballen en wonnen ook veel duels. Vooral door onze inzet kwamen we dan ook verdiend op voorsprong. Wel balen dat Roodenburg dan kort voor rust nog de gelijkmaker maakte. In de rust hoorden we al dat Lugdunum op 3-0 stond en we waren ons ervan bewust dat we minimaal het gelijkspel moesten vasthouden. De tweede helft hebben we met name verdedigend goed gespeeld en niet veel kansen weggegeven. We hebben nu alles in eigen hand. Nog één finale te gaan. Volgende week winnen bij Oosterheem en wij studenten blijven in de derde klasse. Wie had dat verwacht!”

De twee sprekers in duel met elkaar...
De twee sprekers in duel met elkaar…

Roodenburg-doelpuntenmaker Wesley Lancel over de puntendeling:,,Uiteraard hadden we het streven om deze pot te winnen. Al gauw werd duidelijk dat door de schorsingen we wel creativiteit misten. We hadden een speler uit het tweede en zelfs een uit het vijfde. LSVV is een lastige ploeg die in degradatienood verkeerd en dat wisten we van tevoren. Vandaag waren ze echt fel en je kon duidelijk zien dat ze hun laatste strohalm tegen ons konden pakken. Dat hebben ze knap gedaan. Gelukkig kwamen we nog gelijk kort voor rust. In de tweede helft hadden we meer controle over de wedstrijd, maar dat leverde geen doelpunten op. Het veld werkte ook niet in ons voordeel. Wij proberen vaak de voetballende oplossing te zoeken maar dat was hier niet mogelijk. Daar wil ik me niet achter verschuilen, want ook LSVV had daar last van. Ik denk wel dat de 1-1 een terechte uitslag is. Volgende week moeten we vol aan de bak, maar ik heb er honderd procent vertrouwen in dat we ons de nacompetitie in spelen.”

Opstelling LSVV: Maarten Metz, Hubert Meulman, Erik van de Haak, Peter van Diggele (Sander Muller), Demian Flippo, Miechiel Ebbing, Stijn Kalsbeek, Ernst van Ruiten (Wouter Huisman), Neal Petersen, Shander de Vries, Geert-Jan Jonk

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Diego Ouwerkerk, Marcel Langerak, Abdou Farhane, Jeroen van Hooidonk, Giovanni Koelink, Michael van Kooperen, Henderik Boelee, Wesley Lancel, Donny Olivier, Martin Verkuijlen (Robert Gubler)