header voorbeschouwingVoorbeschouwing 3 (LSVV’70, 3e klasse, za)- Na het vertrek van ‘veldmaarschalk’ Wim Mugge is het aan de nieuwe trainer Freek Jansen om de boel op scherp te zetten bij de Leidse studentenploeg. Jansen was afgelopen seizoen een zeer verdienstelijke assistent van Wim en mag dit seizoen de scepter zwaaien als hoofdtrainer van de flamboyante studentenploeg. Geen gemakkelijke opgave.

Zeker ook omdat Jansen clubicoon Arjen Bakker ook kwijtraakte. Hij kiest voor zijn maatschappelijke carrière. Desalniettemin mag LSVV niet klagen. Er zijn spelers aangetrokken, die regelrecht als versterkingen worden gezien.

De ex-rechterhand van Mugge over de voorbereiding van LSVV:,,We hebben echt een super goede voorbereiding gehad. Normaal doen we enkel die bekerpotjes, maar nu hebben we ervoor gekozen om meer wedstrijdjes te spelen. We lijken soms net een serieuze club. We hebben zelfs in één week drie keer geoefend. Krankzinnig, maar ook wel weer eens leuk om te ervaren, meer wedstrijden in een week dan Ronaldo en Messi beleven. De selectie telt nu 23 spelers, maar als ik op zaterdag 13 man heb, dan ben ik super tevreden. Maar geen enkele zaterdag zal de selectie hetzelfde zijn, is toch een charme van deze club. In de voorbereiding kun je lekker vrijuit voetballen, maar eigenlijk kan dat altijd wel bij ons. Druk bestaat niet bij LSVV. Al moet ik wel zeggen dat dit team echt de lijn voortzet zoals we vorig jaar de competitie eindigden. Er zit passie in bij de jongens. Sterker nog…de sfeer binnen het team is echt fenomenaal! Ik ben er dan ook van overtuigd dat we daarin het verschil gaan maken met andere teams.”

Vervolgend: ,,Mijn nieuwe spelers zijn stuk voor stuk prima versterkingen. Gerben Groenendijk heeft een paar wedstrijden meegedaan en raakte licht geblesseerd. Maar dat gaat een sensatie worden, zeker weten! En dan Jochem van de Graaf, van DoCos overgekomen, en Jacky Driessen van DUNO, twee echte kuitenbijtertjes. Niet te vergeten Stefan de Vroome, die heeft zich de laatste tijd gestort op het racefietsen en de dokter uithangen, maar miste het voetbal. Die bindt de kicksen ook weer onder. Onnavolgbaar die jongen. We hebben gelukkig geen spelers die langdurig geblesseerd zijn, en zijn er als ploeg echt flink op vooruit gegaan. Ik baal wel dat Erik van de Haak voorlopig niet meespeelt. Erik heeft zich toegespitst op triatlons in Lanzarote. Het lijkt erop dat hij er niet bij is de eerste seizoenshelft. Vorig jaar was hij echt de beste man bij LSVV. Echt een gemis dus.”

Jansen over aankomend seizoen: ,,We willen vooral genieten en lekker ballen. Ieder jaar is voor LSVV toch weer een stripboek, vol doldwaze avonturen. Handhaving zou fantastisch zijn en daar teken ik direct voor, maar plezier blijft het belangrijkste. De voorzitter Alen Stjepanovic wil echter een plek in het linkerrijtje, en dan geen laatste in dat rijtje, dus een plek bij de eerste zes. Als dat gebeurt, mag heel Leiden een avond op onze kosten komen drinken bij onze sponsor Bad Habits. Verder zijn Kagia, SEV, Roodenburg en UVS toch wel ploegen die bovenin moeten kunnen meedraaien, voor zover je een voorspelling kan doen. De derde Klasse A is voor ons de Champions League, maar het is en blijft natuurlijk rommelen in de marge.”

Enfin:,, Twee jaar geleden begonnen we met de ‘Missie Grachtentocht’, afgelopen seizoen was het missie ‘Wonder van Leiden’, dit seizoen wordt ons nieuwe credo, het Seizoen van de Sensatie! LSVV’70 is klaar om iedereen in Leiden en omgeving weer te verrassen. Zowel op als buiten het veld!”
En nog even het geheugen oppoetsen:

Gekomen: Jacky Driessen (DUNO), Gerben Groenendijk (Voorschoten’97), Jochem van der Graaf (DoCoS).

Vertrokken: Jermaine Ottenhof (onbekend), Arjen Bakker (veteranen), Stephan Spiekman (DHL Delft), Wim Mugge (trainer, gestopt).

Sergio Rademakers