ts-lugdunumVoor Lugdunum is het seizoen nog niet voorbij. Door de winst van LSVV’70 en het gelijke spel van de kikkers (1-1) zelf moet de Leidse ploeg zich zien te handhaven via de nacompetitie. Niet dat hij er op zit te wachten, maar Hennie de Klerk’s eerste woorden waren ‘het is niet anders’, kort na de niet gewonnen tweestrijd met BSC’68.

,,Het gaat niet fout op de laatste wedstrijddag. We hadden thuis moeten winnen van Sportief en niet hoeven te verliezen bij Kagia en SEV bijvoorbeeld. In Leidschendam komen we vlak voor tijd voor en verliezen we alsnog. Dat zijn punten die we nu tekort komen. Ik heb her en der veel gelezen over die drie punten in mindering en dat dit onze kop heeft gekost. Dat vind ik te makkelijk. Buitenom het feit dat ik mijn vraagtekens heb over het beleid van de KNVB in deze hebben we die wedstrijd tegen Oegstgeest uiteindelijk gewonnen. We hebben onszelf in andere wedstrijden tekort gedaan.”

Lugdunum leiden sep 2011 6
Sergio Vrede (archieffoto) moest het veld ruimen na een meer dan forse overtreding

Lugdunum kwam op achterstand en het karwei werd gaandeweg enkel nog lastiger. Zeker toen bekend werd dat LSVV op voorsprong was gekomen. Peter du Prie maakte nog wel gelijk namens de thuisploeg, maar verder kwam het niet. ,,Gegeven de tussenstand bij LSVV wilde ik ook niet forceren en spelers heel houden voor de nacompetitie. Alleen verliep het allemaal anders voor ons en dat deed pijn. Abdelhak Bouchnafa kreeg een rode kaart en Sergio Vrede werd uit de wedstrijd getrapt. Ik kan het niet anders verwoorden. Dat was geen rode kaart, maar een paarse waard. Ik ben het veld ingelopen omdat ik mij zorgen maakte over Sergio. Vervolgens kon ik ook achter de reclameborden plaatsnemen. De KNVB heeft de mond vol van respect, maar als ik dit dan meemaak dan kan ik me enorm kwaad maken. Ik kan alleen maar hopen dat de blessure mee valt, maar het is duidelijk dat we deze ellende er allemaal slecht bij kunnen hebben.”

De Leidenaren hebben al tijden problemen in de personele bezetting en daar kwam j.l. zaterdag ook nog bij dat topschutter Sipan Khalid ontbrak vanwege privé-omstandigheden. Volgende week is Peter du Prie niet van de partij, eveneens een belangrijke pion bij de groen-witten. Voor De Klerk wordt en blijft het puzzelen de komende weken. ,,Ook dat is niet anders. Ik zou deze klus voor een tijdje op me nemen, maar dat is veel langer geworden. Ik heb het flink voor de kiezen gehad, maar als Lugdunummer blijf je strijdbaar. Ik zal wel blij zijn als het erop zit, eerlijk gezegd. We zullen echter eerst de scherven moeten oprapen en zorgen dat we erin blijven. Het is er allemaal niet makkelijk op geworden. Ik hoop nu dat André Botermans er volgende week wel weer bij kan zijn. We hebben iedereen keihard nodig.”

In het elftal van Lugdunum was de naam van de doelman ook nogal opvallend: Hans Schargo, een veteraan van 48 jaar. De Klerk moest hem aanvankelijk laten keepen, omdat Diego Bleijs niet op tijd kon zijn vanwege werkzaamheden. Kay Labrie, de andere sluitpost, is al langere tijd geblesseerd. Het doet denken aan het bestverkochte boek van Agatha Christie