ts-lugdunumNa afgelopen weekend mag voorzichtig worden gesteld dat Sportief en Oosterheem veruit de meeste aanspraak maken op een vertrek uit de derde klasse. Sportief verloor dik bij Kagia en Lugdunum zette Oosterheem op grotere achterstand. De ploeg van Hennie de Klerk speelde weliswaar een gruwelijk slechte eerste helft, maar herstelde zich ruimschoots na rust tegen de Zoetermeerders: 5-0.

Wederom stond er een zeer belangrijke wedstrijd voor de mannen van De Klerk voor de deur. Lugdunum moet immers alles in het werk stellen om dit seizoen actief te blijven in de 3e klasse A. Momenteel staat Lugdunum op een 11e plaats, veilig weliswaar maar zonder al teveel garanties. Afgelopen zaterdag was dan ook de uitgelezen mogelijkheid om waarschijnlijk definitief afstand te nemen van het Zoetermeerse Oosterheem, dat op een 13e plaats bivakkeert en nog nauwelijks weet wat winnen ook alweer behelst. De club van Sportpark Buytenpark  moest dus zelf ook alles uit de kast halen om nog enig uitzicht te hebben op nog een jaartje 3e klasse. De sensatie van FC Rijnvogels, Martin Onderwater, wordt node gemist bij Oosterheem.

Afgelopen zaterdag was een wedstrijd met twee gezichten, maar  de nodige drie punten werden na een goede tweede helft  bijgeschreven door de kikkers. Voor de ranglijst betekent dit dat wanneer Lugdunum haar inhaalwedstrijd tegen Sportief wint dat ook de afstand naar de p/d plek, waarop LSVV’70 zich bevindt, groter zal worden.

Lugdunum_2013_2014_Sipan_Kha26Sipan Khalid (foto) werd Man of the Match aan de Oegstgeesterweg. De aanvaller scoorde drie keer en gezien het feit dat het 0-0 was bij rust, was er dus sprake van een regelrechte hattrick. ,, Eerlijk gezegd hebben wij in de 1ste helft gemazzeld en was het niet om aan te zien. Oosterheem had de betere kansen, ook raakte zij nog de lat. Wij mogen blij zijn dat onze goalie Diego Bleys ons er doorheen sleepte. In de rust hebben wij elkaar stevig toegesproken. Dat was ook echt nodig, want het leek nergens op.”

Die woorden werden bevestigd door De Klerk. ,,Ik heb in de rust op cynische wijze aangegeven dat ik het ‘knap’ vond dat we niet met 0-3 achter stonden. Er lukte helemaal niets en zij hadden ons kunnen en moeten afstraffen. Dat bleef ons bespaard en daardoor hebben wij hen na rust de rekening kunnen overdragen.”

Hoe ging het jullie in een keer zo goed af in de 2e helft? Khalid: ,, Tja, de koppen stonden weer de juiste kant op en dat was nodig ook. Zelf maak ik 3 lekkere goals waar ik erg blij mee ben. Ook Luther Tolud en Nick van der Reijden pakte hun goaltje mee.”

Zo win je dus uiteindelijk vrij gemakkelijk een belangrijke wedstrijd? ,,Uiteindelijk wel ja, maar we moeten de 1ste helft niet vergeten. We zullen nog vol aan de bak moeten de komende tijd. Volgende week wacht een lastige tegenstander, Semper Altius, waar we echt vol voor moeten gaan. Maar we krijgen ook nog Sportief (inhaal) en directe concurrent BSC’68. Als we daar goed doorheen komen, hebben we weer lucht.”

Bij de gastheer keepte zoals gezegd Diego Bleijs, omdat Kay Labrie geblesseerd was geraakt aan een vinger in het duel van vorige week tegen stadsgenoot Roodenburg. Hem wacht een operatie. Daarnaast was Jordi Roeleveld niet van de partij i.v.m. een enkelblessure. Nino Poulina schoof door naar het middenveld, terwijl Andre Botermans wederom een plaats in de basis kreeg in het centrum achterin. Daar kon na zijn schorsing ook Henk Brandt weer terugkeren. Murat Bayrak kreeg een plaats voorin naast Tolud en Khalid.