In de 4e klasse A zaterdag stond een belangrijk duel op het programma voor Lugdunum. De “kikkers” willen zo snel mogelijk weer terug stoten naar de 3e klasse. Haar tegenstander KSD Marine hoopt nu ook eindelijk eens de stap te zetten naar een klasse hoger. Voor deze wedstrijd stond de ploeg van trainer Henk de Cler nog op de 4e plaats gevolgd door KSD Marine, op 1 punt. Wie deze wedstrijd zou winnen, zou aansluiting vinden bij de top van de competitie.

In het begin had Lugdunum het betere van het spel. Echter kwamen zij maar een enkele keer dreigend voor het doel van de Hagenaars en was het KSD at de beste kansen kreeg. Beide ploegen speelden met druk naar voren waar de achterhoede van beide partijen paniekerig tot voetbal kwam hetgeen resulteerde in het zogenoemde ‘flipperkast-voetbal’. KSD pakte als eerste de draad weer op en na iets minder dan een halfuur had die opleving een 0-1 voorsprong tot gevolg. Het zag er niet naar uit dat Lugdunum daar een antwoord op zou hebben. Dat zag ook Lugdunum speler Ozan Isitir: ,,We begonnen te zwak en slordig wat de tegentreffer inleidde. Iets waar we dit seizoen al te vaak mee te maken krijgen. Pas na de tegentreffer leken we te beseffen dat we echt niet mochten verliezen.”

Deze verlichting in de hoofden van de groenhemden werd ook direct zichtbaar op het veld en liet het wedstrijdbeeld kantelen. Na een zwakke uittrap van de kant van KSD Marine ging Luther Tolud er met de bal vandoor die hem keurig afleverde vanaf de rechterkant bij Tobias Schaafstra, die met een volley met een bekeken stuit orde op zaken stelde en alweer zijn 6e competitie treffer kon bijschrijven. Niet veel later creëerde Sandjai Gajadien ook een grote kans na een goed schot die helaas voor de gastheer strandde op de paal.

Lugdunum KSD

Tevreden met een gelijkspel de rust ingaan bleek niet genoeg voor Lugdunum want in de 42e minuut maakte de eerder genoemde Ozan Isitir op fabelachtige wijze de 2-1 met een omhaal. ,,Ik zag de bal komen en dacht niet meer na, het was puur op gevoel, een andere optie was er niet. Ik heb dit al zo vaak geprobeerd en nu viel die een keer goed. Een mooi moment voor mezelf, maar het belangrijkste is dat die beslissend was voor het team. Daar doe je het voor.”

Ozan is niet de enige Isitir die in het eerste elftal van Lugdunum speelt. Ook zijn tweelingbroer Cem mag elke zaterdag opdraven voor de kikkers. ,,Het is een mooie bijkomstigheid. We zijn hier begonnen en spelen al ons hele leven samen. Dan is het leuk dat je dan ook hier samen in het eerste speelt”, concludeerde Ozan. Naast onverbiddelijke kameraadschap hebben ze ook weldegelijk wat aan elkaar. ,,We houden elkaar scherp en zijn kritischer op elkaar dan op menig medespeler, maar daar worden we zelf alleen maar beter van” ,aldus Cem Isitir.

In de tweede helft leek Lugdunum niet meer in gevaar te komen tot het moment dat KSD Marine alles op alles begon te spelen. De achterhoede van Lugdunum had het er zichtbaar moeilijk mee wat tot veel persoonlijke fouten leidde en veel paniekballen naar voren. Waar KSD hier in de eerste helft wel gebruik van wist te maken kwam Lugdunum er deze keer wel goed vanaf met een mooie vrije trap die tot opluchting van de kikkers op de lat belandde. Verder kwamen de bezoekers niet serieus in de buurt van doelman Kevin Wassenaar.

Door de overwinning van de ploeg van Henk de Cler laat het KSD Marine achter zich en blijft het in het spoor van de top 3. Door het verlies van koploper Hazerswoude Boys bij Blauw Zwart is het gat nu nog maar 3 punten. De 3e klasse is een must voor de ploeg vindt Ozan Isitir. ,,Met alle respect gesproken is de 4e klasse gewoon te laag voor ons. Ook als je naar de kwaliteit in de ploeg kijkt moet het lukken om ook onze draai te vinden in een klasse hoger. Nu doorzetten en meedoen om promotie.”

Coach De Cler was gematigd tevreden. ,,Het was niet een van onze beste wedstrijden. We hadden wel grotendeels controle, maar echt dominant hebben we niet kunnen spelen. De winst telt echter, zeker gezien de nederlaag van Hazerswoudse Boys. Wij worden enkel maar sterker, want er zijn spelers op de weg terug. Zo is broer Tim ingevallen en dat is eerder dan verwacht. Hij brengt rust in het elftal en daar zitten we af en toe wel om verlegen.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C. Isitir, Brandt, Atif, Maayad, Gajadien, Poulina, du Prie, Schaafstra, Tolud, O. Isitir.